Pokreni se

Zumiraj rizik, vreme je!

Zumiraj rizik, vreme je!


Ove jeseni Omladina Jazas-a Novi Sad u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Gradskom upravom za zdravstvo, pruža priliku srednjoškolcima i studentima da na kreativan način prikažu kako vide temu problema bolesti zavisnosti.

Istraživanja su pokazala da danas dosta mladih poznaje nekoga ko koristi narkotike/alkohol, da su bili u iskušenju da probaju ili da ih već koriste. Ovi podaci ukazuju da postoji društveno-medicinski problem u svakoj sredini. Tako je nastao projekat Zumiraj rizik, koji ima za cilj da podigne svest o uticaju psihoaktivnih supstanci na zdravlje ljudi.

Mladi umetnici danas nemaju mnogo mogućnosti da se izraze svoj stav na temu bolesti zavisnosti i zdravih stilova života, niti da izlažu svoje radove, tako da je ovo velika prilika za njih da se i približe ovim problemima, izlože svoje radove, dok posetioci da kroz umetnički doživljaj shvate prisustvo ovoga velikog izazova u modernom drustvu.

Ako si srednjoškolac ili student, sad imaš priliku da iskažeš svoj talenat i umetničko umeće slanjem fotografija, grafičkih prikaza i likovnih radova na konkurs koji će biti otvoren do 15. novembra 2013. godine.

Radovi treba da prikažu problem bolesti zavisnosti sa tvog gledišta kao mladog čoveka i trebaju da pokažu kako se mladi susreću sa njima i kako ih rešavaju.

Potrebno je dostaviti dva rada koji prikazuju bolesti zavisnosti iz dva različita aspekta; jedan koji predstavja neki od sveprisutnih problema ove prirode, a drugi koji predstavlja pozitivnu stranu i neki dobar primer iz prakse.

Nakon završetka konkursa biće izabrano 30 radova koji će kasnije biti izloženi, dok će najbolji radovi odabrani od strane stručnog žirija, biti nagrađeni u iznosu od 7.000 dinara za prvo mesto, 5.000 dinara za drugo i 3.000 dinara za treće.
Izložba će se realizovati početkom decembra i biće otvorena dve nedelje.

Radove donesi lično ili ih pošalji na adresu: Maksima Gorkog 48, 21000 Novi Sad, odnosno na imejl adresu sonja.mijatovic@jazas.rs .

Sve dodatne informacije pronađi na sajtu Omladine JAZAS-a Novi Sad ili kontaktom na mejl adresu sonja.mijatovic@jazas.rs . 

Fotka je odavde.

Najnovije