Pokreni se

Ugosti(te) američke studente

Ugosti(te) američke studente


SIT Study Abroad je akademski program koji nudi studije u inostranstvu studenatima iz SAD-a, u trajanju od jednog semestra u različitim akademskim disciplinama.

SIT Balkans, osnovan 2003. godine, je jedan od šezdeset različitih programa. Studenti sa više univerziteta iz SAD-a provode semestar u regionu učeći o jugoslovenskoj istoriji, raspadu SFRJ, ratovima tokom 90-ih i državama koje su nastale. Takođe uče da govore, čitaju i pišu srpski jezik. Program traje 15 nedelja.

Dok su u Beogradu, sedištu programa, studenti borave kod porodice domaćina. Glavni cilj boravka u beogradskim porodicama je da studenti dobiju priliku da što bolje dožive kulturne različitosti, neposredno upoznaju grad i život u njemu, kao i da imaju priliku da vežbaju jezik. Raspored studenata je vrlo popunjen dok su u Beogradu, jer u toku dana prisustvuju raznim predavanjima i aktivnostima. Studenti su vrlo samostalni i žele kulturnu razmenu sa zainteresovanim porodicama.

SIT nudi isplatu od 1000 evra za boravak studenta u periodu od 3. februara do 18. maja 2014. godine. Studenti u ovom periodu borave u porodicama ukupno osam nedelja. Neophodno je da student ima svoju zasebnu sobu, doručak i večeru. Poznavanje engleskog jezika nije obavezno, jer se studenti podstiču da se služe srpskim jezikom.

Za dodatne informacije o SIT Study Abroad poseti ovaj veb-sajt. Ukoliko si zainteresovan da postaneš domaćin američkim studentima u Beogradu, javi se Jeleni Nikolić, na imejl jelena.nikolic@sit.edu.

Fotka je odavde.

Najnovije