Pokreni se arhiva

Radionica o akademskom pisanju

Radionica o akademskom pisanju


Udruženje "Nomotehnički Centar Beograd" i Evropsko udruženje studenata prava (ELSA), uvidevši neke od nedostataka pri izradi naučnih radova kod mladih, došli su na zajedničku ideju da pokrenu edukativnu radionicu za pisanje naučnih radova "Zašto plagijat kad može original", pod parolom "Be original!".

Edukativna radionica osmišljena je da mladima na praktičan način pruži informacije šta je naučni rad, kako doći od ideje do zaključka rada, kako osvežiti stare teme i prilagoditi ih aktuelnim, šta su autorska prava, kako se štite, kao i primenu event marketinga u prezentovanju radova, s obzirom da su njihovi radovi njihova najbolja vizit karta. Na kraju radionice planirano je više tema kao preporuka za pisanje i svi učesnici će imati priliku da objave kratke eseje, najviše do dve stranice, upravo na zadate teme sa zadatkom da svoje eseje dostave do 10. marta i tako se nađu u Zborniku Radionice, koji će biti zvanično registrovan u Narodnoj Biblioteci Republike Srbije, sa ISSN brojem i COBISS.SR-ID brojem. Za svakog učesnika obezbeđen je štapani primerak i kao i PDF izdanje na mail. Na kraju edukativne radionice, učesniciće dobiti sertifikat o prisustvu.

USLOVI:
– Studenti osnovnih, master i doktorskih studija svih akreditovanih Univerziteta u Republici Srbiji kao i regionu
– Istraživači, bilo da su u radnom odnosu ili ne
– Dobra volja

POTREBNA DOKUMENTA:
– CV
– Važeći indeks (kopija prve stranice sa podatcima, kao i dela gde je overen semestar), za one koji su fakultete završili uverenje, odnosno diploma o završenim osnovnim, master ili doktoroskim studijama.
– Istraživači dostavljaju i kratko motivacioni pismo sa obaveznim spiskom objavljenih naučnih radova.

DATUM I VREME:
Sreda, 08.02.2014. godine, od 10 do 15 sati.

MESTO ODRŽAVANJA:
Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, ul. Bulevar kralja Aleksandra br. 67.

Ukoliko imaš pitanja ili nedoumica, javi se na neke od ovih mejlova:

– office@nomcentar.com
– zbornik@nomcentar.com
– magazine@nomcentar.com
– nomcentar@gmail.com

Čisto da znaš, prijave traju do 31. januara 2014., a konačan spisak učesnika biće objavljen 05. februara 2014. godine.

Fotka je odavde.

Najnovije