Pokreni se

Pohađaj srednju školu u Evropi

Pohađaj srednju školu u Evropi

YFU (Youth For Understanding) je neprofitna, nevladina, edukativna organizacija sa više od 50 godina iskustva u međunarodnim razmenama mladih. Od 2010. godine učešće u programu razmene učenika moguće je i u Srbiji preko kancelarije YFU Srbija. Kao i prethodnih godina, YFU Srbija nudi zainteresovanim srednjoškolcima iz Srbije da školsku 2014/2015 godinu provedu u jednoj od preko 30 zemalja sveta!

I ti možeš biti jedan od njih! Požuri i prijavi se za jedno od preostalih 5 mesta za školovanje u Nemačkoj, ili već ove godine otputuj u Dansku, Norvešku, Austriju, Sjedinjene Države, Meksiko i još mnoge druge zemlje!

Imaš priliku da osvojiš parcijalnu stipendiju za jednogodišnju srednjoškolsku razmenu u Francuskoj, Švajcarskoj, Brazilu, Belgiji, Mađarskoj i Holandiji. Kandidati će aktivno učestvovati u traženju dodatnih stipendija uz podršku organizacije YFU Srbija. Na taj način, moguće je da većina kandidata dobije stipendije.

Ovo je veliki izazov i mogućnost koja te čeka! Imaćeš priliku da na najbolji način stekneš ili usavršiš znanje jezika, da upoznaš novu kulturu i stekneš prijatelje za ceo život. Učićeš na nov i zanimljiv način, uživaćeš u vannastavnim aktivnostima: muzici, sportu, umetnosti, druženju. Ovo je prilika koju ne treba da propustiš!

Do sada je preko 40 tvojih vršnjaka iz Srbije uspešno prošlo YFU selekciju i učestvovalo u programu razmene učenika sa Nemačkom, Argentinom, Sjedinjenim Državama, Holandijom, Danskom i Švajcarskom. Pokušaj i ti, prijavi se na konkurs za učešće u YFU programu razmene. Prijava na konkurs je neobavezujuća i besplatna.

 

Uslovi za učešće u programu:

• Da tokom trajanja programa imaš između 15 i 18 godina;

• Da imaš vrlo dobar ili odličan uspeh u školi i primerno vladanje;

• Vrlo dobro ili odlično znanje engleskog jezika;

• Da pokazuješ interesovanje za interkulturni dijalog i globalno razumevanje; da si odgovorna, tolerantna, komunikativna, otvorena i prilagodljiva osoba;

• Da uspešno prođeš selekciju (intervju);

Za parcijalne stipendije za Francusku (1.500 EUR), Mađarsku (1.150 EUR), Švajcarsku, Holandiju, Belgiju i Brazil (po 1.000 EUR) se možeš prijaviti do 14. februara 2014. godine.

 Cena programa obuhvata:

- selekciju i pripremu kandidata (vikend seminar u Srbiji)

- fundraising trening i podršku u traženju stipendija

- zdravstveno osiguranje

- putovanje do odabrane zemlje, putni troškovi na seminare tokom boravka i povratak u Srbiju (povratna avionska karta)

- boravak u pažljivo odabranoj porodici (smeštaj, ishrana, podrška...)

- redovno pohađanje škole (nastavak školovanja u adekvatnoj srednjoj školi odnosno gimnaziji)

- četiri specijalizovana seminara koji ukupno traju nekoliko nedelja

- stalnu podršku i potrebnu pomoć organizacije YFU

Konkurs je otvoren do 14. marta 2014. godine, nakon čega će kandidati biti pozvani na intervju.

 Konačnu odluku o učešću kandidata i dobitnicima stipendija doneće YFU. Zainteresovani učenici mogu se javiti kancelariji YFU Srbija, telefonom: 064/11 75 135, 011/ 7550 237, radnim danom od 11 do 17h ili e-mailom: director@yfu.rs i info@yfu.rs

Za više informacija posetite yfu.rs

Najnovije