Pokreni se arhiva

Škola ljudskih prava

Škola ljudskih prava

Srednjoškolci i srednjoškolke sa teritorije cele Srbije, ako ste zainteresovani/-e za sticanje novih znanja, razmenu iskustava sa svojim vršnjacima/-kinjama, promovisanje nenasilja i tolerancije, razvoj kritičkog razmišljanja, prijavite se za još jednu u nizu osnovnu Školu ljudskih prava koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava.

Škola će biti održana u hotelu Relax u Kovačici, od 28. marta do 2. aprila 2014. godine, gde će biti organizovan i smeštaj i ishrana svih polaznika/-ca. Program je besplatan, što znači da troškove puta, smeštaja, ishrane, organizacije i radnog materijala snosi Helsinški odbor za ljudska prava.

Možete se prijaviti do 17. marta tako što ćete popuniti ovaj upitnik, napisati motivaciono pismo (ne kraće od pola kucane strane) i sve to poslati na  skola.ljudskih.prava@gmail.com. Nazivi ovih dokumenata treba da sadrže tvoje ime i prezime i grad iz kog dolaziš (npr. Milena Milenović_Leskovac). Obaveštenje o izboru polaznika/-ca dobićete do 21.03.2014. Detaljnije informacije o programu Škole i ostalim pojedinostima dobiće izabrani/-e nakon izvršenog procesa selekcije.

Projekat Škola ljudskih prava za mlade traje još od 2000. godine, u okviru regionalnog programa Edukacija za ljudska prava i aktivno građanstvo na Zapadnom Balkanu. Iste škole se organizuju i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.  

Za sve dodatne informacije ili pitanja možete se obratiti Helsinškom odboru putem mejla skola.ljudskih.prava@gmail.com, ili na telefon 011-268-82-89, radnim danima od 12.00 do 16.00 sati. Kontakt osoba je Jelena Džombić.

Najnovije