Pokreni se

Festival mladih pesnika „Dani poezije“

Festival mladih pesnika „Dani poezije“

Piskaraš neke stihove s vremena na vreme? Imaš neku svesku sa tvojim pesmama u onoj skroz donjoj fioci? Ako misliš da je vreme da ih pročita još neko osim tebe, tvojih prijatelja i porodice, prijavi se za učešće na 29. Festivalu mladih pesnika „Dani poezije“, koji organizuje Centar za kulturu i turizam „CEKIT“ grada Zaječara.

Pravo učešća imaju pesnici/pesnikinje do 30 godina starosti koji/koje pišu na srpskom jeziku a nemaju objavljenu knjigu. Potrebno je da pošalješ ciklus od deset neobjavljenih pesama, potpisan šifrom, (rešenje šifre, u posebnoj koverti, dostaviti sa prijavom), umnožen u četiri primerka, na sledeću adresu: Centar za kulturu i turizam Grada Zaječara, Dositejeva 1/V, 19000 Zaječar, sa naznakom "za Festival".

Nemoj da zaboraviš da je rok za prijavu 18. mart 2014. godine. Ako baš tvoje radove odabere Stručni žiri Festivala, stičeš pravo učešća na 29. Festivalu mladih pesnika „Dani poezije“, koji će se održati od 28. do 31. maja 2014. godine u Zaječaru. A što je još bolje – objavljiviće  knjigu sa tvojim pesmama! Rukopisi se ne vraćaju, tako da ipak ti zadrži i onu tvoju svesku u skroz donjoj fioci.

Više informacija o uslovima učešća na konkursu možeš pronaći ovde

Fotka je odavde.

Najnovije