Pokreni se arhiva

Srpski srednjoškolci ponovo volontiraju u preduzećima

Srpski srednjoškolci ponovo volontiraju u preduzećima


Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) po četvrti put organizuje projekat na nacionalnom nivou pod nazivom Srednjoškolci za Srednjoškolce, koji će se održati 11. aprila 2014. godine.

Srednjoškolci za srednjoškolce (SzS) se u Evropi veoma uspešno organizuje već decenijama. Srbija je deveta evropska zemlja koja se aktivno priključila ovom projektu na inicijativu UNSS-a. Pre četiri godine, uvidevši loše uslove u kojima se srednjoškolci obrazuju, ovaj tim mladih ljudi odlučio je da preuzme model ove akcije od država pokretača. Ovaj projekat je samoodrživ i osmišljen je u cilju prikupljanja finansijskih sredstava kako bi se poboljšalo stanje srednjih škola širom Srbije. Osnovu predstavlja dobrovoljno učestvovanje učenika u radu, kako državnih, tako i privatnih preduzeća. Poslodavci, sa druge strane, društveno odgovorno posluju doniranjem srednjoškolskog fonda Srednjoškolci za srednjoškolce, čijim će sredstvima biti finansirana obuka učeničkih parlamenata za pisanje projekata i realizacija projekata učeničkih parlamenata. Ova inicijativa pruža srednjoškolacima priliku za sticanje radnog iskustva i mogućnost da doprinesu poboljašanju svoje škole. Preduzeća na ovaj način daju šansu srednjoškolcima da se integrišu i aktivno učestvuju u razvoju lokalne zajednice. U realizaciji projekta učestvovaće srednjoškolci i srednjoškolke iz 20 gradova (Ćuprija, Kruševac, Surdulica, Kraljevo, Novi Bečej, Raška, Kragujevac, Novi Sad, Bor, Bečej, Subotica, Kikinda, i drugi).

Za sam odabir projekata učeničkih parlamenata koji će biti finansirani biće sastavljen tim od predstavnika upravnog odbora Unije srednjoškolaca Srbije i stručnjaka iz oblasti aktivizma.

JAKO VAŽNO! 

Ovaj projekat (a slobodno možemo reći i: zanimljiv i pre svega, očekivano prihvatljiv koncept obrazovanja) već četvrtu godinu za redom dobio je podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na čelu sa ministrom, prof. dr. Tomislavom Jovanovićem. Ova podrška ti, pored tvoje i volje tvog društva koje želi da volontira, može pomoći mnogo, kako kod direktora i nastavnika, tako i kod samih privrednika. A zašto? Daje tvojoj motivaciji još veći kredibilitet i formalnost koja je očekivana u procesu traženja radnog mesta i naravno, lakše će vam se opravdati časovi, takoreći neupitno. Podršku u obliku .pdf dokumenta preuzmi ovde.

E sad, i ti bi da volontiraš, a ne znaš koga pre da kontaktiraš?

Kontaktiraj UNSS ekipu putem zvaničnog sajta, fejsbuk ili tviter stranice. A snimi i ovu interaktivnu prezentaciju :)



 

Najnovije