Pokreni se arhiva

Međunarodni kampovi - šta čekaš?

Međunarodni kampovi - šta čekaš?


Je l' voliš da avanturišeš? Ok, recimo da voliš! Kako ti se čini podučavanje dece u Maroku, uređivanje botaničke bašte na Islandu ili renoviranje zamka u Francuskoj? Nešto od ovoga zaista možeš raditi, baš kao što postoji dobra šansa da odeš tamo negde

Čisto da znaš, zvanično je počela još jedna sezona razmene volontera na međunarodnim volonterskim kampovima.

Ukoliko još uvek nemaš planove za leto, a ovo ti zvuči zanimljivo, možda bi trebalo da posetiš Mlade istraživače Srbije. Svi zainteresovani između 14 i 80 godina su pozvani da dođu u prostorije (i sajber prostorije dolaze u obzir). Volonterski kampovi ti omogućavaju da provedeš period od jedne do tri nedelje u inostranstvu pri čemu u izabranoj zemlji obavljaš društveno koristan rad. Smeštaj i hrana su plaćeni, a učesnik sebi pokriva troškove puta i učešće na programu koje ne košta mnogo.

VAŽNO/DOBRO DA ZNAŠ:

Na sajtu Mladih istraživača Srbije pronaći ćeš specijalizovan pretraživač uz pomoć kojeg, vođen svojim željama, afinitetima i prioritetima možeš da odabereš neki od 2500 kampova. Kampovi su raznog karaktera – socijalni, edukativni, jezički, kulturni, sportski, i oni se nalaze na lokacijama širom sveta. Nakon što se odlučiš za željene kampove i popuniš onlajn prijavu, dođi u kancelariju Mladih istraživača Srbije, u Bulevaru umetnosti 27, u Beogradu, radi potpisivanja prijave i davanja učešća.

Ukoliko želiš da budeš od pomoći i da saznaš šta stvarno znači solidarnost i rad od javnog značaja, da stekneš prijatelje iz celog sveta, volontiraj – upoznaj sebe.

Info nam je javila Anja Kruška. 
Fotka je odavde.  

Najnovije