Pokreni se arhiva

Učestvuj u simulaciji Narodne skupštine

Učestvuj u simulaciji Narodne skupštine


Narodna skupština Republike Srbije i Omladinski odbor za obrazovanje uz podršku Ambasade SAD organizuju petodnevni seminar o značaju učešća mladih u procesu donošenja odluka sa fokusom na Simulaciju rada Narodne skupštine – Simulacija 2014. Seminar će se održati u Beogradu od 21 – 25. maja 2014. godine.

Ako si srednjoškolac ili srednjoškolka rođen/a od 1995. do 1998. godine, prijavi se za učešće tako što ćeš popuniti i poslati ovaj onlajn formular, najkasnije do 04. maja 2014. do 23:59h.

Biće izabrano 40 učesnika i učesnica u skladu sa principima dobro popunjenog aplikacionog formulara, motivisanosti za učešće, regionalne rasprostranjenosti, kulturne i jezičke raznolikosti i rodne ravnopravnosti.

Organizatori posebno ohrabruju mlade pripadnike i pripadnice nacionalnih, verskih i drugih manjina da se prijave za učešće na seminaru.

Ovaj program obuhvata diskusije učesnika sa profesorom sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu o značaju izbornih i parlamentarnih procesa i parlamentarnog dijaloga. Pored toga, ako te izaberu, imaćeš priliku da se sastaneš sa narodnim poslanicima, kako bi svi zajedno razgovarali o ulozi parlamenta u donošenju odluka u Republici Srbiji. Tokom programa, učesnici će se sastati i sa predstavnicima Misije OEBS u Srbiji i jedne organizacije civilnog društva koja se bavi demokratskim izborima i transparentnim radom parlamenta.

Prvog dana programa će biti organizovano interkulturalno veče sa ciljem predstavljanja kultura, običaja, hrane, pića gradova iz kojih dolaze učesnici i učesnice. Svi učesnici seminara  bi trebalo sa sobom da ponesu muziku, slike, razglednice, mape, nošnju, hranu, piće i druge posebnosti koje obeležavaju mesto iz koga dolazeTokom ove večeri učesnici će imati mogućnost da neformalno razgovaraju sa narodnim poslanicima.

Sam program simulacije, osmišljen od strane Narodne skupštine, uz podršku misije OEBS-a u Srbiji, Minhenskog instituta i Fakulteta političkih nauka, ne očekuje nikakvo predznanje učesnika osim motivisanosti za učešće na istoj.

Ovde pogledaj kako su se provodili učesnici na prethodnoj simulaciji.

Najnovije