Pokreni se

Konkurs "Ne daj da te spinuju"

Konkurs "Ne daj da te spinuju"


Ako si srednjoškolac ili student (16-25. godina), Medijska koalicija (NUNS, UNS, NDNV, ANEM, LOKAL PRES) te poziva da se prijaviš na nagradni konkurs “Ne daj da te spinuju”.

Svi koji žele da učestvuju treba da snime video ne duži od 90 sekundi na temu medijske pismenosti. Dakle, treba da predstaviš svoje viđenje medija, način na koji mediji izveštaju, kako se krše novinarska pravila, način na koji mediji spinuju* javnost ili da putem video snimka preneseš poruku primaocima informacija kako bi to oni trebalo da posmatraju medije.

Inspiraciju možeš pronaći u TV spotovima kampanje za medijsku pismenost koji se nalaze na sledećim linkovima:

Misli svojom glavom
Pogledaj i iz drugog ugla
Sagledaj celu sliku pa zaključi,

i u ostalim TV i radio spotovima kampanje koje možeš naći na jutjub kanalu Medijske koalicije.

Primljeni radovi u formi video snimaka biće objavljeni na fejsbuk stranici: facebook.com/MedijskiPismeno, gde će biti organizovano glasanje za najbolji video snimak. Učesnik konkursa koji bude imao najviše glasova ("lajkova”) na ovoj društvenoj mreži dobiće tablet računar. Glasanje za nagradu na fejsbuku počinje 15. juna i trajaće do 15. jula 2014. godine.

Kako se prijaviti?

Snimi video ne duži od 90 sekundi i postavi ga na Jutjub. Adresu svog video snimka prijavi na odgovarajućoj aplikaciju na facebook.com/MedijskiPismeno, popuni prijavni formular i tvoj video snimak će biti postavljen.

Informiši se još malo o pravilima ovog konkurse.

*Spin je manipulacija kojom se neke osobe, događaji ili proizvodi čine mnogo boljim (ili mnogo gorim) nego što zapravo jesu. Ne koriste se neistine, već poluistine. Spin bukvalno znači: zavrteti priču, informaciju, tako da se stav tebe, kao primaoca, usmeri u željenom pravcu onoga koji je plasira.

Fotku smo našli ovde.

Najnovije