Pokreni se arhiva

Otvorene prijave za BEUM 2014

Otvorene prijave za BEUM 2014


Beogradski model Evropske unije 2014 (BEUM 2014) je događaj koji iz godine u godinu sve više postaje centralno mesto okupljanja mladih čija su interesovanja usmerena na politički i kulturni ambijent Evropske zajednice. Ove godine, BEUM će biti najveći do sada pa će tako okupiti 300 učesnika i učesnica iz 50 zemalja širom sveta.

Prijave su otvorene za studente iz cele Evrope, a jedna značajna novina je da će pravo učešća od ove godine imati i srednjoškolci završnih razreda iz Srbije. 

Prijavljuješ se preko zvaničnog veb-sajta: www.belgrade-meu.org, a rok je 31. avgust 2014. Treba da izabereš jednu od pet uloga na simulaciji:
- poslanici u Evropskom parlamentu
- ministri u Savetu EU
- šefovi država i vlada u Evropskom savetu
- lobisti
- novinari

Zbog izuzetno velikog interesovanja, prijave će se razmatrati po prispeću, dakle, imaj u vidu da treba da se prijaviš čim pre, kako bi osigurao svoje mesto na Beogradskom modelu EU.

Beogradski model Evropske unije je studentski projekat započet 2011. godine, koji je tokom prethodna tri izdanja okupio preko 500 mladih lidera iz preko 50 zemalja. Glavni cilj projekta je da mlade nauči kako funkcioniše donošenje odluka unutar Evropske unije, dajući im šansu da, preuzimajući aktivne uloge steknu uvid u legislativne procese EU.

BEUM 2014 će se održati između 15. i 19. oktobra 2014. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu.

Lajkuj i BEUM na fejsbuku.
Slika je odavde

Najnovije