Pokreni se

Uhvati se u mrežu B.O.O.K

Uhvati se u mrežu B.O.O.K

Mreža B.O.O.K. (Biblioteka Odabranih Omladinskih Knjiga) je literarni klub namenjen učenicima srednjih škola i završnih razreda osnovnih škola iz Beograda koji vole da čitaju i zainteresovani su da tu svoju ljubav podele sa drugim vršnjacima.

Mrežu B.O.O.K. pokreće Organizacija za promociju aktivizma OPA, uz podršku Kancelarije za ravnopravnost polova Vračar, kompanije Delhaize Srbija i izdavačkih kuća Kreativni centar i Odiseja.

Mreža B.O.O.K. počinje sa redovnim okupljanjem u oktobru 2014. godine, a sastajaće se u prostorijama Mesne zajednice Cvetni trg na Vračaru. Na radionicama i sastancima grupe obrađivaće se odabrane knjige za mlade koje su objavljene kod nas, na zanimljiv način i iz neuobičajenih uglova. Članovi grupe imaće priliku da i sami drže radionice za svoje vršnjake, te da putuju po Srbiji i inostranstvu. Članstvo u ovoj grupi je besplatno.

Zainteresovani kandidati treba da pošalju prijavu putem e-maila na adresu mrezabook@gmail.com, sa naznakom "prijava za B.O.O.K." u polju 'subject'. Prijava treba da sadrži osnovne kontakt podatke o učeniku: ime i prezime, škola, razred, broj telefona učenika, broj telefona roditelja, e-mail.

Uz prijavu obavezno treba poslati:

  • kratko predstavljanje kandidata, sa osnovnim podacima o hobijima, interesovanjima, očekivanjima i razlozima zbog kojih se prijavljuje u čitalački klub (do jedne strane),
  • kratak sastav / esej (do jedne strane) o omiljenom romanu bilo kog žanra, ili o odabranom književnom junaku/junakinji.

Rok za slanje prijava je u petak 19. septembra 2014. u ponoć. Svi primljeni kandidati biće obavešteni o prvom sastanku grupe najkasnije do 25. septembra 2014.

 

Poziv je ovde :)

 

Slika je odavde :)

Najnovije