Pokreni se arhiva

Evo kako da finansiraš svoj učenički parlament

Evo kako da finansiraš svoj učenički parlament

ZIman poziva mlade ljude iz Timočke krajine da mu se pridruže u borbi protiv negativnih stvari koje nas okružuju. ZIman u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, raspisuje konkurs u okviru svog Fonda za mlade.

Cilj ZIman-ovog fonda za mlade je da se pruži podrška mladim ljudima da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose kvalitetnijem životu građana. Sredstva su namenjena udruženjima građana koja se bave mladima, registrovanim prema Zakonu o udruženjima.

Kroz ovaj program podršku mogu da dobiju one inicijative mladih koje za cilj imaju:

  • Promociju prava građana u lokalnoj zajednici;
  • Jačanje aktivizma i učešća građana, posebno mladih ljudi;
  • Ukazivanje na postojeće probleme i negativne fenomene u društvu kao što su korupcija, nepotizam, različiti oblici netolerantnog ponašanja, kič i šund i drugo;
  • Rešavanje lokalnih potreba i problema sa kojima se mladi suočavaju u svojim zajednicama kroz kampanje javnog zastupanja i
  • Promociju demokratskih vrednosti, kao i transparentnosti i odgovornosti vlasti na lokalnom nivou.

Za ZIman-ova sredstva mogu konkurisati sva udruženja građana registrovana prema Zakonu o udruženjima, sa sedištem u jednom od sledećih gradova: Zaječar, Knjaževac, Boljevac, Sokobanja, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo, koje imaju iskustvo u radu sa mladim ljudima i koje su do sada učestvovale u realizaciji barem jednog projekta.

Ukupna raspoloživa sredstva u okviru programa iznose 15.000 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti. Organizacije mogu konkurisati za maksimalni iznos od 3.000 američkih dolara, dok minimalna svota iznosi 1 000 američkih dolara, u dinarskoj protivvrednosti. Planirano trajanje projekta je do 3 meseca.

Krajnji rok za konkurisanje je 15. novembar 2014. godine. Proces razmatranja prijava trajaće najviše 15 dana od datuma zatvaranja konkursa. Organizacije moraju da podnesu sopstveni predlog projekta u obliku prijavnog formulara koji se može pronaći OVDE.

Prijave se dostavljaju elektronskim putem (projekti@ziman.rs), regularnom poštom (Zaječarska inicijativa, Poštanski fah 162, 19000 Zaječar) ili lično (7. septembra 2, 19000 Zaječar).

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom, možete se obratiti koordinatorki programa donacija, Dragani Gogev (gagac@zainicijativa.org, 019/440-225 ili 060/7-444-004).
Fotka je odavde.

Najnovije