Pokreni se

Prijavi se za Festival mini filma

Prijavi se za Festival mini filma

Učestvuj na Festivalu mini filma, koji se po 8. put organizuje u Novom Sadu. Organizator Festivala je Fondacija 021, a ovogodišnja tema je namenjena samom životu i glasi: JUST LIFE.

Život kao takav i sama njegova suština predstavlja jednako inspirativnu temu za svaku uzrasnu grupu, za amatere i profesionalce, žene i muškarce. Podstiče da razmislimo šta je to život sa brigama, trenutnim preprekama, zadovoljstvima, velikim planovima ili bez njih... Just life pruža mogućnost da se prikaže ono što je svakodnevno, prosečno i obično, kao i ono što čini posebno i intimno iskustvo. Just life budi želju da se zagledamo u sam život i izdvojimo njegove najupečatljivije fragmente.

Tema obuhvata život u psihološkom, ali i društvenom smislu, sa ciljem da se izdvoji njegova jednostavnost i ono što ga čini vrednim.

Konkurs ima dva jasna uslova – film ne može biti duži od 3 minuta i mora biti autorski rad. Prihvataju se filmovi koji su snimani različitim uredjajima (mobilni telefon, kamera, fotoaparat) i filmovi različitih žanrova i estetike.

Festival mini filma je takmičarskog karaktera, a celokupan program sadrži i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa.

U takmičarsku selekciju biće odabrano 10 radova, koji će zatim biti postavljeni u celosti na internet, gde će publika moći da glasa za njih, film sa najviše glasova će dobiti Nagradu publike. Odabranih 10 radova će tokom festivalske večeri ocenjivati i žiri sastavljen od poznavaoca filmske umetnosti, dodeljujući Nagradu za film koji je najbolje ekranizovao temu “JUST LIFE”. Festival mini filma ove godine obogaćuje svoj sadržaj Nagradom za film koji podstiče afirmaciju žena, a koju će dodeliti aktivistikinje Fondacije 021. Nagrade za tri odabrana filma će biti u skladu sa dosadašnjom tradicijom (putovanja, kamere i sl), dok će svi učesnici biti gosti postfestivalske žurke za pamćenje. 

Filmove u .avi formatu možete da donesete na adresu Miletićeva 45, Novi Sad ili postavite na Internet. Ukoliko se odlučite da postavite na Internet:

  • potrebno je da se ulogujete na Dropbox.com, unesete email (8.festival.mini.filma@gmail.com) i lozinku (021-8.FMF)
  • prevučete sa vašeg kompjutera film u folder po imenu “Radovi za 8. Festival mini filma”
  • pošaljite nazivom filma koji ste postavili vaše kontakt podatke (ime, prezime, kontakt telefon ili email adresu) na email-a fmf@021.rs

Rok za dostavu radova je 26. novembar dok će sam Festival mini filma biti održan 4. decembra.

Sva svoja pitanja i nedoumice razrešićeš pitanjem koje šalješ na: fmf@021.rs

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije