Pokreni se arhiva

One se druže i programiraju: Rails Girls Beograd i u novembru

One se druže i programiraju: Rails Girls Beograd i u novembru

Krajem novembra biće održana i treća Rails Girls Beograd radionica namenjena devojkama i ženama koje žele da se oprobaju u programiranju koristeći Ruby on Rails web platformu za razvijanje aplikacija.

Iako je na početku planirano da Rails Girls Beograd radionice budu organizovane jednom godišnje, zahvaljujući interesovanju koje je postojalo za prethodne, ove godine će se nakon druge koja se održala u maju dogoditi i treća i to u novembru.

UK Parobrod će i ovaj put biti mesto okupljanja 29. i 30. novembra, gde će učesnice napraviti svoje prve korake u programiranju ili se prvi put susresti sa Ruby programskim jezikom.

Sam koncept Rails Girls dešavanja je usmeren na ohrabrivanje devojaka da zakorače u IT svet. Tokom radionice učesnice savladavaju početne korake u programiranju koristeći Ruby jezik i Rails, otvorenu platformu za brzo kreiranje web aplikacija. Nakon radionice uz samostalni rad ali i konstantnu podršku mentora i grupe mogućnosti koje se otvaraju polaznicama su brojne.

Ono što je novina u vezi sa trećim Rails Gilrs Beograd izdanjem jeste proširenje mentorskog tima i to za dva ženska člana. Pored toga i ove godine ova organizacija će nastaviti saradnju sa Rendered text softverskom firmom iz Novog Sada, odakle i dolaze njihovi prvi mentori koji su pomogli realizaciju radionice.

Kao i do sad biće formirane grupe učesnica koje će zajedno sa mentorima proći kroz osnove programiranja i naučiti kako da naprave web aplikaciju od koncepta do koda. Za prijavu na radionicu ne postoji starosno ograničenje, a ni neophodno prethodno iskustvo u programiranju. Prvi dan je predviđen za instaliranje programa i međusobno upoznavanje, dok će drugog dana započeti celodnevni rad u grupama.

Za radionicu su pored motivacije potrebni i laptop ili netbook. Ako želiš da učestvuješ, prijavi se ovde i imaj u vidu da je rok za prijavu 21. novembar.

Pogledaj kako je bilo na prethodnom susretu ove entuzijastične grupe devojaka (koje nas uvek oduševe) :)

Usput, proveri šta beogradske Rails Girls šeruju na društvenim mrežama:

Fejsbuk- https://www.facebook.com/RailsGirlsBeograd
Tviter- @RailsGirlsBg, i znaj da im uvek možeš pisati na railsgirlsbeograd@gmail.com.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije