Pokreni se

Unija srednjoškolaca Srbije u potrazi za novim ljudima

Unija srednjoškolaca Srbije u potrazi za novim ljudima


Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) mnogima je poznata upravo zbog velike mreže učeničkih parlamenata koja okuplja više od 100 reprezentativnih tela u srednjim školama širom Srbije. Ova organizacija nastala je krajem 2003. godine, sa ciljem da predstavlja i podržava srednjoškolce i srednjoškolke na nacionalnom i evropskom nivou.

UNSS je punopravna članica OBESSU-a (Organising Bureau of European School Student Unions), evropske krovne organizacije koja okuplja 25 nacionalnih srednjoškolskih unija iz cele Evrope, KOMS-a (Krovne organizacije mladih Srbije) i NAPOR-a (Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada).

Početkom novembra 2014. godine, UNSS je dobio novi Upravni odbor koji će se baviti razvijanjem mehanizama održivog razvoja u srednjoškolskom obrazovanju koji ovoga puta zaista mora mora da obezbedi jasnu podršku mladima ove uzrasne dobi, ali i definiše oblik njihove komunikacije sa relevantnim stranama- učenici sa učenicama, učenici sa lokalnim samoupravama, učenici sa medijima, učenici sa republičkim institiucijama itd.

Njima je potrebna pomoć, odnosno aktivistički duh i dosta ideja, te ukoliko se pronalaziš u takvoj, iskrenoj atmosferi, prijavi se za nove pozicije koje ćeš pronaći u nastavku.


LOKALNI KOORDINATORI I KOORDINATORKE

Usled velike rasprostranjenosti, prilikom organizovanja i koordinacije svih aktivnosti i projekata, neophodno je da postoji dobro struktuirana organizacija, a samim tim i lokalni koordinatori koji rade na regionalnom nivou. Oni su volonteri Unije srednjoškolaca Srbije koji na lokalu rade na ostvarivanju strateških ciljeva organizacije i uspešnom sprovođenju projekata u saradnji sa Upravnim odborom.

UNSS TIM ZA BEOGRAD

Ovaj tim predstavlja grupu koju čini najviše 15-oro srednjoškolaca sa teritorije grada Beograda, a koji usko sarađuje sa Upravnim odborom, lokalnim koordinatorima i koordinatorkama, i sa PR timom UNSS-a. U Beogradu je uvek bilo dosta posla pa je tako i ovog puta. Dakle, nije neophodno da živiš u Beogradu, važno da je da tu ideš u školu i da u njemu provodiš najviše svog vremena.

UNSS PR TIM

PR tim je i ranijih godina činilo dvoje srednjoškolaca koji su aktivnosti UNSS-a distribuiriali dalje u javnost, putem različitih komunikacionih kanala (mediji, društvene mreže i sl.). Takođe, potrebno je da ovaj tim bude u redovnom kontaktu sa Lokalnim koordinatorima, prikuplja materijale i piše članke za UNSS magazin i zvanični sajt. U formalnom smislu, ovaj tim treba da zastupa vrednosti i stavove organizacije, verodostojno predstavljajući UNSS u javnosti svaki put kad se za tim ukaže potreba.

Pored toga što ćeš imati priliku da se zabaviš uz druženje sa srednjoškolcima iz cele Srbije, biće tu i mogućnosti da putuješ, učestvuješ na međunarodnim seminarima, stičeš nova znanja i veštine i tako upoznaješ mnogo vršnjaka.

Dobro razmisli o svemu jer imaš fore da se prijaviš do nedelje, 07.12.2014. godine, do ponoći. Rezultati konkursa će biti objavljeni već sledećeg dana.

Klikni OVDE, pokreni aplikacioni formular i srećno!

Ako imaš nekih pitanja, piši UNSS-u na: uo@srednjoskolci.org.rs, i naravno, obavezno isprati šta rade na fejsbuku i tviteru!

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije