Pokreni se

Radionice redizajna zimskih modnih detalja

Radionice redizajna zimskih modnih detalja

Redizajn zimskog modnog asesoara je program neformalne edukacije talentovanih mladih od 14 do 19. godina, u oblasti modnog dizajna, koji povezuje kulturnu tradiciju, savremene trendove u odevanju i reciklažu.

Program se odvija od 04. do 16. januara 2015. god., u OŠ Drinka Pavlović, u trajanju od 11 – 14 sati.

REDIZAJN ZIMSKOG MODNOG ASESOARA predviđa posetu kulturnim i modnim institucijama, predavanja i praktične radionice koje će mlade uvesti u domen unikatnog modnog dizajna zasnovanog na kombinaciji tehnika reciklaže i tradicionalnih dekorativnih tehnika ručnog rada. Program je koncipiran kao edukacija kroz umetnost i u umetnosti, čime će mladima biti omogućeno da steknu nove pojmove iz kulturne tradicije, tj. materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije i da ga kroz praktične veštine integrišu u svoje dekorativne proizvode modnog asesoara (šalovi, kape, rukavice, aplikacije za odeću, muf) koristeći elemente reciklaže i ručnog rada. Redizajniranjem stare odeće, mladi će biti u prilici da izgrade svoj autentičan vizuelni identitet i izrade unikatne modne detalje koje će moći da nose. Predavači su vizuelni umetnici i majstorke starih zanata.

Prijavi se tako što ćeš svoje ime, prezime, školu, razred, kontakt telefon poslati na imejl: umetnicki.trening@gmail.com

Za više detalja o programu, javi se autorki programa, Gabrieli Vasić, na broj telefona: 069/5552340.

Organizatori programa su Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS) i Udruženje građana KOD.

U svakom trenutku možeš ispratiti šta se dešava i šeruje na zvaničnoj fejsbuk stranici programa.

Najnovije