Pokreni se

Stipendija za učenika sa izuzetnim akademskim potencijalom

Stipendija za učenika sa izuzetnim akademskim potencijalom

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) već treću godinu zaredom nagrađuje stipendijom za srednju školu jednog učenika iz Srbije, koji inače ne bi bio u mogućnosti da pohađa ovu školu.

Zahvaljujući programu stipendiranja, ako imaš izuzetan akademski potencijal, onda možeš da dobiješ jedinstvenu mogućnost sticanja diplome međunarodne mature (IB Diploma).

Rok za prijave je 8. maj.

Odabir učenika će biti izvršen na osnovu spoja njihove izuzetne akademske sposobnosti i finansijskih ograničenja njihove porodice.

Stipendija obuhvata naknadu školarine, takse za upis i naknadu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, školski lap top, kao i naknadu za prevoz i smeštaj za vreme izleta ili drugih vannastavnih aktivnosti.

Ako želiš da konkurišeš, potrebno je da ispunjavaš sledeće uslove:

-  da imaš državljanstvo Republike Srbije;

-  da živiš sa roditeljima ili starateljima;

-  da imaš odličan uspeh u školi u prethodnim godinama uz preporuke dva nastavnika;

-  da se aktivno baviš vannastavnim aktivnostima;

-  da pokažeš dobre rezultate na testu nivoa znanja koji sprovodi ISB i na intervjuu, uz dokaz o finansijskim ograničenjima roditelja.

O ISB

Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine i ima veoma bogatu istoriju, izvanredna nastavna sredstva, požrtvovane nastavnike i moderne objekte u kojima pruža obrazovanje na svetskom nivou. Danas škola ima 390 učenika, pripadnika 43 nacionalnosti, od kojih je približno 24 odsto iz Srbije. Internacionalna škola u Beogradu je član brojnih asocijacija, među kojima su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope.

Internacionalnu školu u Beogradu akreditovala je svetska organizacija „International Baccalaureate” (IB), kao i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kao IB škola, Internacionalna škola u Beogradu svesna je značaja raznolikosti učeničke populacije, izgradnje čvrstih veza sa lokalnom zajednicom i promovisanja izuzetnih akademskih sposobnosti.

Više informacija, kao i listu neophodnih dokumenata za prijavu za program stipendiranja, možeš pronaći na: www.isb.rs.

Dodatne informacije:

Aleksandra Tasić                                                                                                      

T: +381 11 71 51 731                                                                       

M: +381 62 83 99 430                                                                             

E: aleksandra.tasic@pristop.rs

                                                          

Najnovije