Pokreni se arhiva

Provedi školsku godinu u inostranstvu

Provedi školsku godinu u inostranstvu

YFU (Youth For Understanding) je neprofitna, nevladina, edukativna organizacija sa više od 50 godina iskustva u međunarodnim razmenama mladih. Od 2010. godine učešće u programu razmene učenika moguće je i u Srbiji preko kancelarije YFU Srbija. Kao i prethodnih godina, YFU Srbija nudi zainteresovanim  srednjoškolcima  iz Srbije da školsku 2015/2016 godinu provedu u jednoj od preko 40 zemalja širom sveta. 

Imaš priliku da osvojiš parcijalnu stipendiju za jednogodišnju  srednjoškolsku  razmenu u Francuskoj, Nemačkoj,  Mađarskoj I Norveškoj. Kandidati  mogu aktivno  učestvovati u traženju dodatnih stipendija uz podršku organizacijeYFU Srbije, na taj način je moguće povećati broj stipendija.

Preduslovi za učešće u programu su :

• Da tokom trajanja programa imaš između 15 i 17 godina;

• Da imaš vrlo dobar ili odličan uspeh u školi i primerno vladanje;

• Vrlo dobro ili odlično znanje engleskog jezika;

• Da pokazuješ interesovanje za interkulturni dijalog i globalno razumevanje; da si odgovorna, tolerantna, komunikativna, otvorena i prilagodljiva osoba;

• Da uspešno prođeš selekciju (intervju).

 

Za parcijalne stipendije za Francusku (2.000 EUR), Mađarsku (1.000 EUR), Nemačku( 1.000EUR), Norvešku (po 1.000 EUR) možeš se prijaviti do 15.12. 2015. godine. 

 


 

Najnovije