Pokreni se arhiva

Međunarodni volonterski kampovi

Međunarodni volonterski kampovi

Želiš li da iskoristiš još ovo malo letnjih, slobodnih dana u septembru, ali ne znaš kako?
Negde ti se putuje, želiš da pobegneš barem na kratko iz svoje okoline? Da dišeš malko drugačiji vazduh? Da hodaš i trčiš malko drugačijom zemljom? Da spavaš ispod malko drugačijeg dela neba?
Zamisli da, uz sve ovo, radiš i ponešto korisno za sebe i svoju okolinu.
Jesi li zamislio/la? Onako, baš čvrsto?
E pa, u tom slučaju, da li znaš šta su volonterski kampovi?

Volonterski kampovi okupljaju strane i domaće volontere u lokalnim zajednicama širom Srbije i sveta na oko 2000 dvonedeljnih programa godišnje već skoro čitav jedan vek. Naime, volonteri rade na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu, usavršavajući svoje veštine i stičući prijateljstva za čitav život. Kampovi su isključivo neprofitnog karaktera.

Pronašli smo neke kampove koji su trenutno aktivni i za koje se možeš prijaviti.

Naime, u  gradu sremskih despota, Kupinovu, od 11.09.2016. do 24.09.2016. organizuje se kamp na kom će se volonteri pridružiti timu arheologa i nastaviti iskopavanja na terenu koja su pre njih takođe rađena tokom volonterskih kampova u prethodne dve godine. Ukoliko imaš između 18 i 30 godina, brže bolje klikni OVDE jer je ostalo još samo 2 mesta! Kako kažu, ovo je savršen kamp za studente arheologije ili nekoga sa posebnim interesovanjem za arheologiju.

I u glavnom gradu se održava jedan kamp, pod nazivom „Beo bi bio biciklistički Beograd“ i teme kojima će se baviti volonteri su zaštita životne sredine, promocija održivih vidova saobraćaja, edukacija i promotivne aktivnosti. Kamp traje od od 12.09.2016. do 23.09.2016. i namenjen je svima od 18 do 30 godina. Više o samom kampu možeš da pronađeš baš OVDE.

Ukoliko želiš da osmišljavaš i realizuješ edukativne i kreativne radionice za decu, a pritom imaš između 18 i 30 godina i možeš da izdvojiš deset dana u oktobru (od 01.10.2016. do 10.10.2016.), brzo uđi OVDE jer su slobodna još samo 2 mesta! Volonteri će osmišljavati i sprovoditi aktivnosti sa decom iz Sombora i okoline tokom tradicionalne manifestacije „Dečija nedelja“. Oni će raditi direktno sa više od pedesetoro dece, među kojima naročito deca iz osetljivih grupa (bez roditeljske starosti, sa smetnjama u razvoju, deca romske etničke pripadnosti i dr). To će biti razne edukativne i kreativne radionice (likovne, muzičke, dramske), rekreacija, društvene igre, takmičenja, gledanje crtaća, maskenbal, izložba likovnih radova i druge aktivnosti, u skladu sa sklonostima i veštinama volontera.

Mi se nadamo da smo ti ovim dodatno pomogli u ispunjenju, kako tvog slobodnog vremena, tako i tvojih želja. Sa namerom daljeg ostvarivanja istog cilja, klikni, prati i uživaj.

P.S. slobodno nam piši i pošalji svoje utiske! Rado ćemo ih podeliti sa drugima. :)

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije