Pokreni se arhiva

Otvoren konkurs za Školu novinarstva!

Otvoren konkurs za Školu novinarstva!

Centar za antiautoritarne studije otvorio konkurs za upis prve generacije polaznika novog jednosemestralnog programa Škola novinarstva!

Centar otvara vrata svim zainteresovanima za jednosemestralni edukativni program koji će polaznike uputiti u osnove javnog nastupa, istraživačkog i ekonomskog novinarstva, kao i omogućiti im da se oprobaju u pravom novinarskom istraživačkom timu čiji će rad, na kraju programa, biti javno predstavljen na predstojećoj konferenciji “Sloboda medija u Srbiji”.

Učešće na Školi novinarstva podrazumeva pohađanje predavanja koja će se održavati jednom sedmično, kao i rad u jednom od 4 istraživačka tima koji će uz pomoć mentora, u toku programa istraživati odabranu temu i prezentovati rezultate svog rada na Konferenciji u decembru. Redovni program biće obogaćen kreativnim sesijama i posetama redakcijama kako bi svaki polaznik imao priliku da lekcije o novinarstvu uči na mestu gde se prave vesti.

Predavači i mentori programa uključivaće iskusne medijske profesionalce iz Srbije i inostranstva, a program je otvoren za sve zainteresovane studente osnovnih i master studija novinarstva, kao i za studente ostalih fakulteta u Srbiji koji imaju objavljene tekstove ili reportaže u domaćim i stranim medijima.

Cena programa je 6000 RSD i može se platiti na tri mesečne rate. Rok za prijave je 23.9.2016. u ponoć, a formular možeš naći na sledećem linku.

Ako imaš dodatna pitanja, kontaktiraj organizatore na rnikolic@caas.rs.


Najnovije