Pokreni se

Jesenji program Kancelarije za mlade Kruševac

Jesenji program Kancelarije za mlade Kruševac

Ove jeseni budi deo jednog od besplatnih 8 kurseva/radionica koje organizuje Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti grada Kruševca.

Osam besplatnih radionica koje ti nudimo ove jeseni uključuju:

– Kurs osnova fotografije, kurs osnova veb dizajna, kurs izrade nakita (Termin održavanja ova tri kursa je druga polovina oktobra)

– Kurs osnova gitare, kurs osnova vajarstva, kurs osnova crtanja (Termin održavanja ova tri kursa je prva polovina novembra)

– Kurs kreativnog pisanja i kurs kaligrafije (Termin održavanja ova tri kursa je druga polovina novembra)

Radionice su namenjene mladima od 15 do 30 godina.


Sve informacije, kao i prijavu možeš pronaći na: www.tiny.cc/radionice2016

 
Rok za prijavu za učešće na radionicama je 10.10.2016. godine do podneva.

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, dok za pojedine radionice neophodno je posedovati neki od materijala za rad (detalje možeš pronaći u odeljku “Detalji o radionicama“).

Odabrani učesnici/ce biće obavešteni e-mailom, dok učesnici/ce koji budu učestvovali na nekoj od radionica koje se održavaju druge polovine oktobra, biće obavešteni/ne putem SMS-a i pozivom.

Detalji o radionicama:

>>> Radionice koje će se održati druge polovine oktobra:

Foto radionica

Foto radionica uključuje teorijski rad i rad na terenu. Pored osnovnih teorijskih znanja o tome šta je fotografija, kako nastaje, koje su karakteristike fotografije i pravila pri fotografisanju, polaznici će uz praktičan i terenski rad moći da nauče osnove fotografije. Pored toga, učesnici će imati prilike da se aktivno uključuju u rad analizom fotografija i diskusijom o fotografijama snimljenim tokom radionice. Polaznici se obučavaju da samostalno koriste fotografsku opremu – fotoaparat kroz promišljeni pristup kreiranju kreativne fotografije. Na ovoj radionici polaznici će uvežbati i naučiti pristup različitim tipovima fotografije.

> Za učešće na ovoj radionici neophodno je posedovanje digitalnog fotoaparata ili dobre kamere na mobilnom telefonu.

Kurs osnova veb dizajna

Pored osnovnih teorijskih znanja o izradi web sajtova, učesnici/ce će imati prilike da nauče osnove korišćenja WordPressa, osnove veb dizajna, SEO (optimizaciju sajtova za pretraživače), o bezbednosti veb sajtova, a imaće prilike i da kroz praktičan rad nauče rad na tematskim veb prezentacijama u WordPress-u.

> Za učešće na ovoj radionici poželjno je da poseduješ lap top, ali nije obavezno i neće biti prepreka pri odabiru učesnika/ca za učešće na radionici.

Kurs izrade nakita

Pored osnovnih teorijskih znanja o izradi nakita, njegovom istorijatu i vrstama istog, polaznici će uz praktičan rad tokom trajanja radionica naučiti osnove izrade ručno pravljenog nakita i napraviti nakit po svojoj želji od materijala obezbeđenih na radionicama. Neke od tehnika koje će učesnici savladati tokom trajanja radionica su i beading work (rad sa perlama), button tehnika i izrada ruža od filca.

> Za učešće na ovoj radionici nije ti potrebno prethodno znanje o izradi nakita; sav neophodan materijal za rad obezbeđuje Kancelarija za mlade Kruševac.

 

>>> Radionice koje će se održati prve polovine novembra:

Kurs gitare

Pored osnovnih teorijskih znanja o osnovama sviranje akustične, električne i bas gitare., roz direktan rad sa predavačem, učesnici/ce kursa će tokom trajanja kursa steći osnovna znanja o sviranju gitare kroz intenzivan praktičan rad.

> Za učešće na ovoj radionici nije ti potrebno prethodno znanje o sviranju gitare, ali je poželjno da poseduješ gitaru koju ćeš poneti sa sobom na kurs.

Kurs osnova vajarstva

Pored osnovnih teorijskih znanja o istoriji i razvoju vajarstva kroz vekove, ceo kurs je fokusiran na praktičan rad sa belom glinom i pravljenje upotrebinih i umetničkih predmeta od iste.

> Za učešće na ovoj radionici nije ti potrebno prethodno znanje o vajarstvu; sav neophodan materijal za rad obezbeđuje Kancelarija za mlade Kruševac.

Kurs crtanja

Kroz kurs crtanja učesnici/ce će dobiit sva neophodna znanja o crtežu i kroz rad sa radioničarom razvijati svoje veštine i sposobnosti crtanja. Neke od tema koje će biti zastupljene na radionici su: OBLIK analiza-sinteza;  SKICA Postavljanje – izbor modela i brzo prezentovanje ideje kroz likovno izražavanje; TEMA Razlog-potreba za izražavanjem kroz crtež i

prezentacija, PERSPEKTIVA principi, praktični primeri iz okruženja, prva kompozicija kutije, POGLED Izbor kadra, osvetljenost, ublažavanje ili akcentovanje motiva; KOMPOZICIJA Postavka od više elemenata;POKRET Statika-dinamika sa akcentom na principe stripskog crtanja i primerima; STUDIJA Sinteza veština sa detaljnom prezentacijom; Telo; skica i studija. Ruka u različitim položajima; Materijalizacija; težnja ka maksimalno realnoj pretstavi izabranog motiva.

Za učešće na ovoj radionici nije ti potrebno prethodno znanje o crtanju; sav neophodan materijal za rad obezbeđuje Kancelarija za mlade Kruševac.

>>> Radionice koje će se održati druge polovine novembra:

Kurs kreativnog pisanja

Cilj i osnova kursa kreativnog pisanja biće razvoj teksta svakog od učesnika ponaosob, kao i vežbe i zadaci koji omogućuju lakše snalaženje i izlazak na kraj sa baukom oblikovanja i završavanja priče. Polaznici/ce će tokom trajanja kursa, kroz direktan rad sa radioničarkom, razvijati svoje kreativne sposobnosti pisanja i saznati osnove različitih stilova i načina pisanja:

>  Za učešće na ovoj radionici nije ti potrebno veliko znanje o kreativnom pisanju; sav neophodan materijal za rad obezbeđuje Kancelarija za mlade Kruševac.

Kurs kaligrafije

Učesnici/ce zainteresovani/ne za veštinu lepog pisanja (kaligrafije), praktično i teorijski, kroz ovaj kurs imaće uvid o značaju kaligrafije i to ne samo kao vida kreativnosti, već i njenog kulturološkog aspekta, kroz pregled istorijskog razvoja pisma i njegovog civilizacijskog značaja. Kroz praktičan rad, učesnici/ce će savladati osnove osam različitih stilova pisanja (fontova).

>  Za učešće na ovoj radionici nije ti potrebno veliko znanje o kaligrafiji; za učešće na radionici poželjno je posedovanje naliv-pera i mastila.

Cilj realizacije radionica je obezbeđivanje kvalitetnog, interaktivnog, zanimljivog neformalnog obrazovanja i angažovanog provođenja slobodnog vremena u prostoru Kluba za mlade.

Radionice se realizuju u sklopu programa Kancelarije za mlade Odeljenja za društvene delatnosti pod sloganom #prenesiznanje.

Najnovije