Pokreni se arhiva

Putokazi ka odrastanju

Putokazi ka odrastanju

Kroz radioničarski rad, promovisaće ideju mentalnog zdravlja i razbijati predrasude koje prate ovu tematiku i pomoći učesnicima i učesnicama da osmisle svoj put ka odrastanju. 

Dođite da zajedno kroz igru, dramatizaciju, crtež, vođenu fantaziju, role play, razgovor, debatu istražite odnos prema sebi i svojim emocijama. Učićete o različitim fazama adolescentskog perioda, upoznati se sa karakteristikama mentalnih poremećaja i naoružati različitim tehnikama i strategijama za adekvatnije suočavanje sa razvojnim zadacima na putu odrastanja.

Srednjoškolski uzrast prate velike promene na fizičkom i fiziološkom planu koje utiču na emocionalno stanje, formiranje identiteta i socijalnih kontakata. Mladi su osetljiviji za različite sredinske uticaje i potrebno je podržati njihov osećaj sigurnosti.

Cilj je da kroz radionice pomognu tinejdžerima i tinejdžerkama da povećaju nivo samopoštovanja i da što bezbolnije prođu kroz ovu specifičnu razvojnu fazu, koju mogu pratiti i različita anksiozna i depresivna stanja, poremećaji ishrane, eksperimentisanje sa psihoaktivnim supstancama i druga različita iskustva.

Informacije i prijave možete slati na e-mail adresu: nadja.sarenac@gmail.com ili na broj Udruženja 011/ 2862-715.

Više informacija o Centru i voditeljima na sajtu: www.mentalwellness.rs

Najnovije