Pokreni se arhiva

Biblioteka Odabranih Omladinskih Knjiga prima nove članove i članice

Biblioteka Odabranih Omladinskih Knjiga prima nove članove i članice

Mreža B.O.O.K. (Biblioteka Odabranih Omladinskih Knjiga) je klub namenjen učenicima srednjih škola i završnih razreda osnovnih škola iz Beograda koji vole da čitaju i zainteresovani su da tu svoju ljubav prenesu vršnjacima i podele je sa njima.

Mrežu B.O.O.K. je u oktobru 2014. pokrenula Organizacija za promociju aktivizma OPA, uz podršku Kancelarije za ravnopravnost polova Vračar, kompanije Maxi Supermarketi i izdavačkih kuća Kreativni centar i Odiseja. Grupu su kasnije podržali i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kancelarija za mlade grada Beograda, izdavačka kuća Urban Reads, Škola jezika e-word i Centar 424.

Na radionicama i sastancima grupe obrađuju se odabrane knjige za mlade koje su objavljene kod nas, na zanimljiv način i iz neuobičajenih uglova. Članovi i članice grupe imaju takođe priliku da svoje najdraže knjige predstavljaju drugima preko interneta i na živim nastupima u bibliotekama, školama i na drugim mestima.

Svoju treću godinu postojanja Mreža B.O.O.K. počinje pozivom zainteresovanim učenicima iz Beograda, uzrasta 14-17 godina, da se prijave za članstvo u grupi u školskoj godini 2016/17. Članstvo je besplatno, a sastanci grupe odvijaju se jednom nedeljno (sredom od 20 do 22 h).

Ako želiš da se uključiš u rad ove mreže, treba da pošalješ prijavu putem e-maila na adresu mrezabook@gmail.com, sa naznakom “prijava za B.O.O.K.” u polju ‘subject’. Prijava treba da sadrži osnovne kontakt podatke o tebii: ime i prezime, škola, razred, broj telefona, broj telefona roditelja, e-mail.

Uz prijavu obavezno treba poslati Word fajl koji sadrži:
• kratko neformalno predstavljanje kandidata, sa osnovnim podacima o hobijima, interesovanjima, očekivanjima i razlozima zbog kojih se prijavljuje u ovaj čitalački klub (do jedne strane),
• kratak sastav / esej (do jedne strane) o omiljenom romanu bilo kog žanra.

Krajnji rok za slanje prijava je ponedeljak 10. oktobra 2016. u ponoć. U slučaju jednakog broja bodova prednost će imati onaj ko se ranije prijavio. Najkasnije do 20. oktobra 2016. godine svi primljeni kandidati biće obavešteni o prvom sastanku grupe.

Najnovije