Pokreni se arhiva

Konkurs za učešće mladih u kampanji „Ne govoru mržnje“

Konkurs za učešće mladih u kampanji „Ne govoru mržnje“

Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, poziva srednjoškolce i srednjoškolke iz Beograda da se prijave za učešće u sprovođenju kampanje  „Ne govoru mržnje“ u okviru koje se organizuju edukacije i predavanja u srednjim školama u cilju smanjenja govora mržnje među mladima.

Cilj kampanje „Ne govoru mržnje“ je preventivno delovanje i podizanje svesti mladih protiv govora mržnja, rasizma i diskriminacije u realnom i virtuelnom svetu uz promociju različitosti, inkluziju manjinskih grupa i izgradnju tolerantnog, otvorenog i demokratičnog društva.

Poziv je namenjen beogradskim srednjoškolcima i srednjoškolkama uzrasta od 14 do 19 godina i sprovodi se na osnovu ispitanih obrazaca ponašanja, navika, stavova i interesovanja mladih u Srbiji u okviru oblasti identifikovanih Nacionalnom strategijom za mlade (2015-2025).

Edukacije i predavanja realizovaće AS Centar iz Beograda i Biznis akademija LC iz Niša.

Tokom kampanje „Ne govoru mržnje“ srednjoškolci i srednjoškolke će steći praktična znanja i veštine učešćem u realizaciji konkretnih aktivnosti zasnovanih na principu vršnjačke edukacije:

  • TOT - Trening za vršnjačke edukatore i edukatorke, na osnovu preporuka iz Smernica za uključivanje bezbednosti u LAPZM, održava se krajem oktobra i početkom novembra 2016. godine u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda (KZM GNEZDO), gde će za sve učesnike i učesnice biti obezbeđen adekvatan prostor za rad, ishrana i potreban radni pribor za edukativne aktivnosti. Više informacija o KZM GNEZDO: http://kancelarijazamlade.rs;
  •  Transfer znanja -  Mladi će primeniti i podeliti stečena znanja i veštine sa svojim vršnjacima, tako što će nakon uspešno završenog treninga za vršnjačke edukatore i edukatorke, samostalno realizovati vršnjačke edukacije, odnosno po 2 (dve) radionice u trajanju od 2 (dva) školska časa (90 minuta).
  • Promocija kampanje „Ne govoru mržnje“ na društvenoj mreži Twitter, Youtube i Facebook, posebno na stranici kreiranoj za potrebe kampanje „Ne govoru mržnje“: https://www.facebook.com/Ne-govoru-mržnje-315048362204419/.  
  • Završna konferencija koja se održava krajem novembra 2016. godine u okviru Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitise okupiće ključne aktere u omladinskoj politici, zajedno sa obučenim vršnjačkim edukatorima i edukatorkama uz dodelu sertifikata i zahvalnica.

Prijave za učešće traju do 21. oktobra 2016. godine u ponoć i mogu se obaviti na dva načina:

1. Popunjavanjem onlajn prijave na linku:

      https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScF-IS7-BsVl9n_60zEo8HI0WuGLDi5mLuW04vRslYYpCDM6Q/viewform;

2. Prijavom na mejl: office@aids-support.org sa naznakom za kampanju „Ne govoru mržnje“ uz navođenje sledećih podataka: Ime i prezime, godina rođenja, Opština prebivališta, broj telefona, naziv srednje škole koju pohađate;

Ukoliko ti je potrebno više informacija, Đurica Stankov, koordinator kampanje će odgovoriti na sva tvoja pitanja kontaktom na office@aids-support.org ili na telefone: 011 - 2630055 i 060 - 5030402

Najnovije