Pokreni se arhiva

Provedi semestar na jednom od berlinskih prestižnih univerziteta

Provedi semestar na jednom od berlinskih prestižnih univerziteta

Kopernikus Berlin poziva te na IES program stipendija koji studentima iz istočne i jugoistočne Evrope, Kavkaza i Centralne Azije sa visokim prosekom daje priliku da prodube svoje znanje i provedu jedan semester na studijama u Berlinu, na univerzitetima HU Berlin, FU Berlin, HWR Berlin i Potsdam.


Tokom šestomesečnog boravka, doživećeš nemačku kulturu iz prve ruke kroz život u porodici domaćina koji govori nemački jezik, kao i kroz kulturna događanja i društvene sastanke. Pored toga, učestvovaćeš u pratećim i razvojnim aktivnostima programa koje pomažu u intenzivnom oblikovanju.

Stipendija

Program nudi punu i parcijalnu stipendiju.

  • Puna stipendija pokriva sledeće troškove: džeparac dobrodošlice, mesečni džeparac, refundacija putnog i zdravstvenog osiguranja,  upis, edukativna putovanja, odlazak na događaje, kurs jezika i smeštaj.
  • Parcijalna stipendija podrazumeva džeparac dobrodošlice i mesečni džeparac, upis, edukativna putovanja, odlazak na događaje, kurs jezika i smeštaj.

 

Studije

Studijski program ograničen je na samo jedan semestar. Možeš da biraš između dva semestra: zimski semestar (prijava traje od 1. oktobra do 15. decembra) i letnji semestar (prijava traje od 1. aprila do 15. juna). Zimski semestar počinje 1. oktobra, a završava se 31. marta sledeće godine. Letnji semestar počinje 1. aprila, a završava se 30. septembra.

Praksa

Praksa je važan deo IES programa, a osmišljena je da pruži međunarodno radno iskustvo i razvije lične i profesionalne veštine. Traje najmanje osam nedelja, a može i da se obavlja u okviru Kopernikus Berlin tima.

Tvoj profil

  • Studiraš
  • Imaš do 28 godina
  • Baviš se vannastavnim aktivnostima
  • Imaš minimum B1 nivo poznavanja nemačkog ili  B2 nivo engleskog jezika

 

Informacije o načinu prijave i dodatni podaci dostupni su ti na sledećem linku.

Tekst i fotografija preuzeti su ovde.

Najnovije