Pokreni se arhiva

UWC stipendije za srednjoškolce

UWC stipendije za srednjoškolce

Konkurs za UWC stipendije otvoren je za učenike koji su trenutno u drugom ili trećem razredu srednje škole. UWC nudi priliku mladima za jedinstveno međunarodno obrazovanje bez obzira na njihov socioekonomski status.

Preko 10.000 učenika pohađa njihove škole širom sveta, u 18 različitih zemalja, kao što su na primer Kanada, Kina, Italija, Tajland itd. UWC ima dugu istoriju obrazovanja koja datira još od 1962. kada je otvorena njihova prva škola u Velsu. Od tada su iškolovali više od 60.000 mladih, koji su izrasli u mirovne aktiviste, naučnike i astronaute koji svakodnevno doprinose dobrobiti ljudskog roda.

Cilj UWC-a je da podržava stipendiste i nakon njihovog UWC obrazovanja, koji im služi kao odskočna daska za život, pa tako mnogi njihovi učenici uspevaju da dobiju stipendije za svoje fakultetsko obrazovanje, bilo da se odluče da se vrate u Srbiju ili da pohađaju neki drugi univerzitet u svetu. 

Konkurs za UWC stipendije se zatvara 1. decembra. Prijavi se za priliku da završiš srednju školu u jednoj od naših 18 škola širom sveta i da pritom osvojiš stipendiju u vrednosti do 70 000 evra!

Više o ovom samom konkursu možeš saznati putem njihovog vebsajta i društvenih mreža, a možeš im i direktno pisati na mejl info@serbia.uwc.org.

 

(Naslovna fotografija preuzeta sa: https://www.facebook.com/uwcserbia/)

Najnovije