Pokreni se

Beogradski dani inženjera: deseto Evropsko BEST inženjersko takmičenje – EBEC

Beogradski dani inženjera: deseto Evropsko BEST inženjersko takmičenje – EBEC

BEST Beograd obeležava 10 godina organizovanja inženjerskih takmičenja uz bogat prateći program za studente.

U okviru petog izdanja manifestacije Beogradski dani inženjera, na Mašinskom fakultetu se od 9. do 13. marta održava lokalna runda desetog po redu Evropskog BEST inženjerskog takmičenja – EBEC (European BEST Engineering Competition), u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd.

EBEC je takmičenje za studente tehničko-tehnoliških i prirodno-matematičkih fakulteta koje se odvija na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou. Takmičenje se organizuje sa namerom da se učesnicima pruži prilika da znanja i veštine stečene na fakultetima primene u praksi. Dve kategorije takmičenja, Timski dizajn i Studija slučaja otvaraju mogućnost da se takmičari oprobaju u dva različita tipa inženjerskih problema – u projektovanju i konstruisanju prototipa uređaja zadate namene kao i u  osmišljavanju rešenja poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

“EBEC je izazov koji iznova stavljamo pred sebe čitavu deceniju. Želeli smo da pružimo studentima šansu i motivaciju da naprave mali, ali veoma značajan prvi korak u svet rešavanja pravih inženjerskih problema. Takmičili smo se sami sa sobom u nameri da svake naredne godine damo bar za nijansu veći doprinos inženjerskoj zajednici u Srbiji, i istovremeno, kao organizacija ostvarimo svoju misiju – da unapredimo studente”, kaže Jelena Jakšić, član izvršnog odbora BEST Beograda.

Pored lokalne runde EBEC takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam nauke.  Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Više informacija o projektu možete naći na stranici ebec.best.rs.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije