Pokreni se

Počela sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove

Počela sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove

Kampovi se u svetu organizuju već skoro 100 godina. Srbija se priključila još 1990. godine i od tada je preko 6000 volontera otišlo u svet!

Tvrdimo da jednom kada odete na volonterski kamp, bilo u Srbiji, bilo u inostranstvu, a ima ih na 5 kontinenata, ići ćete barem još 2-3 puta.

Za kampove u Srbiji pogledajte kampovi.mis.org.rs a prijavu možete naći OVDE. O kampovima u inostranstvu, možete pročitati OVDE, a pronaći ih na pretraživaču. Pažljivo ih pogledajte  i napravite izbor kampova na koje želite da se prijavite ove godine, a zatim da dođete do Bulevara umetnosti 27, na Novom Beogradu ili u nekoj od kontakt tačaka širom Srbije.

Nema nikakvih posebnih uslova da idete na kamp – samo da želite. Na svim kampovima su obezbeđeni smeštaj i hrana, dok troškove puta uvek snosite sami, kao i participaciju, koja je za kampove u inostranstvu 7200 din za prvi kamp (2000 dobijete nazad kad se vratite i popunite evaluaciju), 3600 za drugi tokom iste godine, a za kampove u Srbiji 2000 (vraća vam se ceo iznos kada se vratite sa kampa). 

Ima oko 2000 volonterskih kampova u svetu, a čak 170 tinejdžerskih! Nema gornje granice u godinama.

Upamtite – Svet je knjiga a volontiranje okreće stranice!

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije