Pokreni se arhiva

Konkursi za srednjoškolce i studente

Konkursi za srednjoškolce i studente

Želiš ove godine da letuješ u Grčkoj? Želiš da usavršiš znanje engleskog jezika? Da osvojiš besplatnu pripremnu nastavu za prijemni ispit ili provedeš sat vremena sa društvom, rešavajući slučaj koji se desio u prostoriji u kojoj se nalaziš?

Geografski fakultet povodom Dana planete Zemlje organizuje manifestaciju „U susret planeti Zemlji“, čiji cilj je promovisanje ekološke svesti, predstavljanje najvećih problema u životnoj sredini i mogućih rešenja. Manifestacija će biti održana 21. aprila od 10 do 14 časova u zgradi fakulteta u Zemunu (ulica Vojvođanska br. 1). Niz predavanja će održati stručnjaci iz različitih oblasti (dr Vladimir Đurđević sa Meteorološkog instituta Fizičkog fakulteta, dr Aleksandar Petrović sa Katedre za fizičku geografiju Geografskog fakulteta, Đorđe Samardžija jedan od osnivača Jedan stepen Srbija). Kroz nekoliko kratkih filmova će biti predstavljeni problemi genetski modifikovanih organizama, zaštite biodiverziteta, zagađenje vode, upravljanje otpadom i nestanak pčela. Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne!

Na manifestaciji će biti i dodeljene nagrade za najbolje srednjoškolce i studente na dva raspisana konkursa.

Prvi za najbolju autorsku fotografiju na temu „Uništili smo planetu Zemlju“ je namenjen srednjoškolcima, dok je konkurs za najbolji poster na temu „Korišćenje obnovljivih izvora energije“ namenjen studentima. U prvom konkursu se očekuje od srednjoškolaca da prepoznaju problem u životnoj sredini i da ga fotografišu. Time se podstiče opažanje problema degradacije životne sredine. Pred studente je postavljen nešto teži zadatak, da predstave borbu čoveka za očuvanje prirode u sferi obnovljivih izvora energije. 

Konkursi su otvoreni do 17. aprila. Postere i fotografije treba poslati na gefzaplanetu@gmail.com.

Više informacija možete pronaći ovde.

Autor fotografije: stokpic

Najnovije