Pokreni se

Konkurs za školu dokumentarnog filma za srednjoškolce

Konkurs za školu dokumentarnog filma za srednjoškolce

U okviru programa Slobodna Zona Junior otvoren je konkurs za Školu dokumentarnog filma za srednjoškolce - Free Zone Filmmaker School za školsku 2017/18. godinu.

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama sa područja Grada Beograda i okoline, a izabrani učenici/ce će nakon usvojenih teorijskih znanja i praktičnih vežbi, imati prilku i da snime svoj prvi film.

Polaznici/ce škole će uz pomoć stručnih mentora na čelu sa voditeljkom škole – koselektorkom filmskog festivala Slobodna zona i nagrađivanom filmskom montažerkom – Jelenom Maksimović proći kroz sve faze stvaranja filma i steći znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2017. do aprila 2018. godine, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Škola počinje sa radom tokom 13. izdanja filmskog festivala Slobodna zona – u subotu i nedelju –  4. i 5. novembra 2017. godine.

Zainteresovani učenici i učenice srednjih škola potrebno je da na imejl adresu: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje ideje za film, kratku biografiju (u nekoliko rečenica  reći nešto o sebi) i kontakt podatke (ime I prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresai naziv škole).

Pohađanje Free Zone Filmmaker školeje besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza.

Konkurs je otvoren do srede 25. oktobra, a izabrani kandidati će o svom učešću biti obavešteni najkasnije do ponedeljka 29. oktobra 2017. godine.

Najbolji kratkomteražni filmski radovi polaznika druge po redu Free Zone Filmmaker škole imaće prilku da budu prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna zona 2018. godine.

U prethodnih 13 godina postojanja programa  Slobodna zona  organizovana su 3 kampa dokumentarnog filma za srednjoškolce od kojih je jedan bio i regionalan. Najbolji polaznici ovih radionica snimili su filmove koji su prikazani na festivalima u regionu i u Evropi, a većina je i ovenčana brojnim festivalskim nagradama.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije