Pokreni se arhiva

Budi zmaj, volontiraj!

Budi zmaj, volontiraj!

Jedinstvena prilika za sve one avanturističkog duha i plemenitog srca! Ono što sa sigurnošću možemo reći je da se iskustvo stečeno boraveći na  kampovima ne može porediti ni sa jednim prethodnim. Mladi istraživači Srbije nude novu dimenziju putovanja!

Smeštaj i hrana BESPLATNI su na svim kampovima, a na vama je samo da dođete do mesta na kojem se kamp održava. Najsnalažljiviji volonteri uspevali su da se pojave na kampovima sa utrošenih svega 30-40 evra za prevoz. Odmah nakon potvrde prijave na određeni kamp, povezaće vas sa starijim volonterima koji su išli na isti kamp kako biste mogli da dobijete sve bitne informacije ne samo o kampu, već i o načinu dolaska do istog. Ni u jednom trenutku ove avanture nećete biti sami!

Već 29 godina u nizu Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije organizuju međunarodne volonterske kampove u Srbiji i omogućavaju volonterima i volonterkama iz naše zemlje da učestvuju na kampovima u oko 90 zemalja širom sveta.

Međunarodni volonterski kampovi okupljaju volontere i volonterke od 14 do 99 godina, koji žele da doprinesu poboljšanju uslova života u nekoj zajednici radeći na poslovima od javnog interesa koji su isključivo neprofitnog karaktera. Detaljnije informacije možete pogledati ovde.

Tokom dve do tri nedelje koliko provedu zajedno na nekom od volonterskih kampova pored rada, volonteri/ke uče nove veštine, razvijaju volonterski duh i aktivan odnos prema društvu u kom se nalaze ali stiču i prijatelje za ceo život.

Neke od tema volonterskih kampova su:

  • renoviranje/građevinske/poljoprivredne radove sa skraćenicama MANU/RENO/CONS/AGRI);
  • radove na zaštiti životne sredine ENVI;
  • rad sa decom KIDS ili osobama sa smetnjama u razvoju DISA;
  • arheološke kampove ARCH;
  • brigu o životinjama ANIM;
  • kampove kulturološkog, sociološkog i edukativnog sadržaja CULT/SOCI/EDU/STUD.

Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije i ove godine objavljuju da je počela prijava za učešće na nekom od kampova širom sveta. Prijava za kampove u inostranstvu se može izvršiti onlajn na sajtu Mladih istraživača Srbije, a što se međunarodnih kampova u Srbiji  tiče prijava će biti moguća već u maju.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta

Najnovije