Pokreni se

Otvoren konkurs za srednjoškolce na projektu "Svetionik znanja"!

Otvoren konkurs za srednjoškolce na projektu "Svetionik znanja"!

 

Projekat „Svetionik znanja“ je u potrazi za učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola u Republici Srbiji!
Projekat koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, finansira Ministarstvo omladine i sporta, predstavlja dugoročni, održivi projekat, obrazovnog i takmičarskog karaktera, sa naglaskom na aktivnom učešću mladih na lokalnom nivou. Cilj Projekta je jačanje svesti o značaju i mogućnostima aktivnog učešća u društvu, kako na lokalnom, tako i na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou, ali i razvijanje potrebnih veština iz neformalnog obrazovanja, komunikacije, pisanja projekata. Imajući u vidu nedostatak omladinskog aktivizma, naročito u manjim ili ruralnim sredinama, kao i među osetljivim društvenim grupama, pružanje konkretnih smernica, znanja, veština, sposobnosti, razmena iskustava, kao i stručno vođenje i podrška mladima pri osmišljavanju i sprovođenju konkretnih aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici su od izuzetne važnosti za jačanje samopouzdanja, motivacije, preuzimanja odgovornosti, predlaganja rešenja za probleme.
Na konkurs mogu da se prijave učenice i učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, uključujući i osetljive grupe, iz 15 lokalnih zajednica u Republici Srbiji:
Beograd, Valjevo, Varvarin, Vršac, Kikinda, Kraljevo, Leskovac, Majdanpek, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.
Prijavni formular se nalazi na linku: https://goo.gl/forms/Pigadb7dzFCLdxYf1
Konkurs se zatvara 21. oktobra u 23.59.
Krajem oktobra će se obaviti selekcija kandidata, na osnovu njihovog profila, motivacije i interesovanja. Komisiju za odabir 4 srednjoškolca iz svake od 15 lokalnih opština će činiti 2 člana OSSI-ja i 2 člana partnerskih organizacija za svaku lokalnu zajednicu.
Srećno svima!

 

Najnovije