Pokreni se arhiva

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce na Slobodnoj zoni!

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce na Slobodnoj zoni!

Ukoliko si srednjoškolka ili srednjoškolac i želiš da naučiš kako se snima film, do petka, 5. oktobra 2018. godine, na imejl adresu slobodnazonajr@freezonebelgrade.org pošalji svoju prijavu koja bi trebalo da sadrži:

  • motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem ideje za film (ne dužu od jedne stranice)
  • kratku biografiju (napiši nešto o sebi)
  • svoje kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail
    adresu i naziv škole)

Za radionice će biti izabrano 12  srednjoškolaca  iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima, nagrađivanim filmskim stvaraocima – montažerkom Jelenom Maksimović, rediteljkom Jelenom Gavrilović, rediteljem Markom Grbom Singh i snimateljem Stefanom Đorđevićem – prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o:

  • predprodukciji filma (pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, pripremi za snimanje),
  • produkciji filma (snimanju filma),
  • postprodukciji filma (montaži, zvuku, postprodukciji slike).

Tokom kursa polaznici će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2019. godine.

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 15. oktobra na sajtu www.freezonebelgrade.org.

Učešće u radionicama je besplatno, a za sve dodatne informacije pišite na slobodnazonajr@freezonebelgrade.org ili pozovite 011/3284534.

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“  realizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 Preuzeto odavde.

Najnovije