Pokreni se

Otvoren konkurs za master i doktorske studije na CEU!

Otvoren konkurs za master i doktorske studije na CEU!

Centralnoevropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2019/2020. godinu. Rok za prijavu je 31. januar 2019. godine. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

Ukoliko si zainteresovan/a za studije na CEU, molimo te da svoje interesovanje izraziš popunjavanjem ovog upitnikaKako bi konkurisao/la na neki od CEU programa, potrebno je dostaviti:

  1. Uverenje o prethodno završenim osnovnim studijama tj. master studijama ukoliko konkurišu na neki od programa na doktorskim studijama.
  2. Dokaz o položenom testu engleskog;
  3. Popunjenu onlajn prijavu;
  4. Dva pisma preporuke;
  5. Biografija i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman se konkuriše.

Dokumentaciju treba poslati najkasnije do 31. januara 2019. godine. Više o ovoj temi možeš pronaći na sledećem linkuZa određene CEU master programe nije obezbeđena finansijska pomoć, kao što su: master program globalnih ekonomskih odnosa, poslovne analitike, master program u finansijama i master program za upravljanje tehnologijama i inovacijama.

Ukoliko želiš da saznaš više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možeš doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije, koje je potrebno zakazati slanjem poruke na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rs ili pozivom na broj 011 30 61 577.

Centralnoevropski univerzitet u Budimpešti je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju prestižnog evropskog i svetskog univerziteta koji neguje multinacionalno i multikulturalno okruženje. U 2017. godini CEU je zauzeo 39. mesto na rang listi najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). Interdisciplinarni pristup kao metod učenja i istraživanja ima centralno mesto na ovom univerzitetu upravo zato što pospešuje kritičko razmišljanje i debatu među studentima i njihovim profesorima. Odnos studenata i profesora je 8:1, što znači da studenti mogu da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine.

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Mađarskoj i nudi čak 49 multidisciplinarnih programa, na 15 departmana za master i doktorske studije. Na CEU-u postoji i 20 istraživačkih centara. Obzirom na to da su oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionalizma i brojne druge, a na CEU-u postoji i dve škole Poslovna škola (CEU

Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možeš pogledati ovde.

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti CEU-a često se zapošljavaju na visokim pozicijama u svojim državama, ali i međunarodnim organizacijama, pa je tako više od 200 alumnista CEU-a na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što su Svetska banka, Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) i brojnim drugim.

Najnovije