Pokreni se

Akademija Modernog Menadžmenta 2019

Akademija Modernog Menadžmenta 2019

Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd sa Fakulteta organizacionih nauka deveti put zaredom organizuje projekat Akademija Modernog Menadžmenta, koji će se održati u hotelu Envoy u periodu od 22. do 24. marta 2019.

Akademija Modernog Menadžmenta predstavlja inovativni studentski poduhvat koji pruža idealnu priliku svim zainteresovanim i motivisanim mladim ljudima da saznaju koje su odlike i veštine koje prave razliku između dobrih i najboljih menadžera današnjice, a zatim ih kroz različite delove projekta analiziraju, razvijaju i primenjuju. Akademija je projekat koji okuplja više od 30 eminentnih predavača poput Marije Švigir, Dragiše Ristovskog i Gordane Nikić koji će kroz različite delove projekta preneti svoja znanja i iskustva na učesnike, ali i odgovoriti na sva postavljena pitanja, nedoumice ili dileme pred kojima se studenti nalaze. O značaju i potencijalu ovog projekta najbolje govori činjenica da projekat podržavaju neke od najboljih kompanija na našem tržištu među kojima su Delhaize Serbia i Delta Holding. Akademija Modernog Menadžmenta sastavljena je od tri tematski i konceptualno različite celine na osnovu kojih su nazvani i delovi projekta: Studiranje; Istraživanje; Validacija. Akademija se među mnogobrojnim studentskim projektima izdvojila na osnovu teme, koncepta, ali i praktičnih znanja i veština koje se na njoj uče i primenjuju i tu vrednost, pored studenata, prepoznale su Srpska asocijacija menadžera, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, Privredna komora Beograda i mnoge druge institucije koje podržavaju ovaj projekat.

Studiranje, kao prvi deo projekta održaće se 22. marta. Učesnici će prisustvom na nestandardnim predavanjima uvideti vrednost pravih informacija i smernica i imaće priliku da se na samom početku susretnu sa jednim od ciljeva čitave Akademije, a to je drugačije poimanje problema i analiza dosadašnjeg načina rada i odnosa prema poslu koji obavljaju. Učiće o procesu sticanja znanja, ali i važnosti grupnog odlučivanja i kritičkog razmišljanja, kako bi najefektivnije pristupili radu.

Drugog i trećeg dana, učesnici će proći koz proces Istraživanja gde će se studenti upoznati sa tehnikama kompleksnog i kreativnog rešavanja problema i alatima koji se koriste za rešavanje. Kroz interaktivne radionice, učesnici će imati priliku da razviju sposobnosti procene kompleksnosti problema i postanu svesni standardnih grešaka. Takođe, proći će kroz pet faza design thinking metodologije, jer samo razumevanjem ljudskih potreba možemo shvatiti razloge donošenja određenih odluka.

Poslednji deo projekta – Validacija održaće se 24. marta i podrazumeva testiranje učesnika kroz rešavanje realnih problema iz poslovanja i afirmaciju stečenog znanja. Nakon procesa validacije, polaznici Akademije dobiće sertifikate kao dokaz prethodno stečenih veština i znanja.
Projekat okuplja studente osnovnih akademskih i master studija Beogradskog univerziteta koji žele da upotpune neformalno znanje i tako spremno kroče na današnje dinamično tržište rada.

Zainteresovani učesnici za Akademiju Modernog Menadžmenta mogu se prijaviti od 7. do 14. marta, slanjem CV-ja i popunjavanjem forme na zvaničnom sajtu organizacije www.estiem.org.rs.

 

Najnovije