Pokreni se arhiva

Letnja škola o pomirenju na Balkanu

Letnja škola o pomirenju na Balkanu

Beograd, 15. maj 2019. godine– Evropski pokret u Srbiji objavio je  poziv za Međunarodnu letnju školu Engagement for Friendship: Changing Political Culture in the Balkans, koja će se održati u Beogradu, od 30. juna do 7. jula 2019. godine. Škola se organizuje u okviru Žan Mone projekta Demokratizacija i pomirenje na Zapadnom Balkanu.

Letnja škola se fokusira na ulogu prijateljstva u stvaranju etničkog pomirenja u regionu, a cilj je da se ospori trenutna neprijateljska percepcija u regionu, otkrivanjem pozitivnih priča o prijateljstvu i saradnji naroda. Ideja je pokazati da se iza neprijateljstava između balkanskih naroda, nalazi mnoštvo zajedničkih poduhvata i iskustava koja mogu dovesti do prijateljstva.

Ovaj poziv važi za mlade, prvenstveno studente i aktiviste organizacija civilnog društva, zainteresovani za pomirenje i promovisanje prijateljstva. Kandidati iz partnersih zemalja na projektu – Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i Srbije – se posebno ohrabruju da se prijave. Maksimalan broj učesnika letnje škole je 25.

Kotizacija za letnju školu iznosi 30 evra (15 evra samo za učesnike iz Beograda).

Prijave se vrši elektronskim putem – slanjem popunjenog formulara i prateće dokumentacije na email nina.lopandic@emins.org. do 4. juna 2019. u 23:59. Putem ove email adrese, možeš se obratiti i ukoliko imaš nekih dodatnih pitanja u vezi sa Školom ili samim prijavljivanjem.

Više informacija, uključujući i link za prijavu možeš naći na sledećim linkovima:

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije