Pokreni se

Prijavi se za edukativni program ,,Kako razumeti i čitati medije"

Prijavi se za edukativni program ,,Kako razumeti i čitati medije"

Pozivamo mlade starosti do 35 godina, sa prebivalištem u Vojvodini, da se prijave na edukativni program na temu medijske pismenosti koji će se realizovati u periodu od 5. do 7. juna u Novom Sadu (Bulevar Jaše Tomića 1).

Medijska pismenost je sposobnost pristupa, analize, procene i kreiranja medijskog sadržaja. Medijski pismeni mladi bolje razumeju poruke koje dobijaju od televizije, radija, interneta, novina, časopisa, knjiga, bilborda, video igara, muzike i svih drugih oblika medija.

Medijska pismenost razvija tehničke (sposobnost pristupa medijima), kritičke (razumevanje medijskih sadržaja, sposobnost njihovog tumačenja i kritičkog vrednovanja) i praktične veštine (sposobnost stvaranja medijskih poruka). Ove veštine omogućavaju da mediji budu shvaćeni na pravi način, bez stereotipa, i prihvaćeni u društvu koje ih pažljivo i kritički posmatra.

Teme programa:

  • Zašto je važna medijska pismenost

  • Funkcije medija

  • Fake News

  • Uređivačka politika medija i selekcija sadržaja

  • Uloga regulatornih tela

  • Provera izvora informacija i analiza sadržaja

  • Televizija kao prozor u svet – novinarski žanrovi

Agendu programa možeš pronaći OVDE.

Učešće na programu je besplatno. Forum mladih sa invaliditetom snosi sve troškove obuke, kao i smeštaja i prevoza (za učesnike van Novog Sada) i ishrane (za sve učesnike) tokom trajanja obuke.

Kako da se prijaviš?

Da bi se prijavio/la za učešće u programu potrebno je popuniti prijavni formular. 

Prijavni formular se šalje na e-mail adresu: prijave@fmi.rs.

Rok za podnošenje prijava je 31. maj 2019. godine.

Za sve dodatne informacije o programu možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem telefona 011 32 20 632 (od 09:00h do 17:00h) ili putem mail-a  prijave@fmi.rs .

Fotografija je preuzeta odavde.

 


Najnovije