Pokreni se arhiva

Iskoristi leto za sticanje volonterskog iskustva u Srbiji!

Iskoristi leto za sticanje volonterskog iskustva u Srbiji!

U Mladim istraživačima Srbije – Volonterskom servisu Srbije u ponedeljak 03. juna počelo je prijavljivanje na međunarodne volonterske kampove u Srbiji za volontere i volonterke iz Srbije!

Sve opise kampova u Srbiji možete pogledati OVDE. Kako da se prijavite i uslove prijavljivanja pročitajte OVDE.

Zašto da izaberete da 10 dana do 2 nedelje provedete negde u Srbiji? Evo nekoliko odličnih razloga:

  • Ubedljivo najbolji način da upoznate svoju zemlju – lokalci su vam domaćini, domaću kaficu pijete uz meštane koji su oduševljeni što je međunarodna grupa volontera došla u njihovo mesto, pa vas zovu na slavu, pecanje, da probate domaće specijalitete, pa time postajete počasni gost PožarevcaKupinovaDeliblataTršićaDračeDonje ToponiceSremskih KarlovacaTitelaRuskog KrsturaUžica, i drugih malih i upečatljivih mesta širom Srbije.

  • Svi troškovi su vam pokriveni osim puta i 2000 dinara participacije – pa da sedite kod kuće više biste para potrošili!

  • Volonteri i volonterke su iz različitih zemalja, pa ne morate da otputujete van zemlje da biste vežbali engleski i upoznali svoje vršnjake “od preko”

  • Radite nešto korisno za zajednicu a interesantno, što verovatno ne biste drugačije imali priliku da radite, na primer, da pravite mostiće preko rečice, organizujete kampanju za skretanje pažnje na probleme u toj zajednici, ili možda izložbu fotografija na temu nenasilja i razumevanja, radite u zaštićenim prirodnim dobrima kao što su Obedska baraDeliblatsko ili Ludaško jezeroKoviljsko-petrovaradinski rit, organizujete seoske igre bez granica i još svašta nešto!

Ukoliko ipak želite da ove godine učestvujete na međunarodnom volonterskom kampu u inostranstvu, prijave su još uvek u toku! Više informacija na OVOM i OVOM linku. 

Informacije o konkursu kao i propratna fotografija preuzete su odavde.

Najnovije