Pokreni se arhiva

Otvoren poziv za volontiranje na 9. Beogradskom bezbednosnom forumu

Otvoren poziv za volontiranje na 9. Beogradskom bezbednosnom forumu

Organizatori Beogradskog bezbednosnog foruma (BSF) sa zadovoljstvom pozivaju entuzijastične i motivisane učenike, studente i diplomce univerziteta, škola i instituta sa sedištem u Srbiji i inostranstvu da se pridruže timu BSF-a na 9. Beogradskom bezbednosnom forumu, koji će se održati od 16. do 18. oktobra 2019.

vake godine Beogradski bezbednosni forum okuplja preko 100 govornika i više od 600 visokih zvaničnika, uključujući predstavnike uglednih istraživačkih i naučnih instituta, organizacija civilnog društva, parlamenata i medija iz Srbije, Evrope i širom sveta.

Cilj BSF-a je intenziviranje kvalitetne rasprave o bezbednosti, međunarodnim odnosima i odgovornosti za pronalaženje rešenja za trenutne bezbednosne izazove na Balkanu i u Evropi. Da bi ovakva konferencija nesmetano funkcionisala, volonteri su ključna podrška!

Zašto da volontiram?

Kao volonter/ka, bićeš vitalni deo konferencije i pomoći ćeš u stvaranju izvanrednog iskustva za preko 600 učesnika iz celog sveta. Ovo je dragocena prilika za sticanje znanja i iskustva u oblasti spoljnih poslova i bezbednosne politike, prisustvovanje međunarodnoj konferenciji i sticanje iskustva iz prve ruke u organizaciji međunarodnog dijaloga o bezbednosti na visokom nivou.

Od tebe se očekuje da učestvuješ u dvodnevnom treningu u septembru, gde ćeš se upoznati sa volonterskim dužnostima tokom konferencije.

Prijave su otvorene do 15. avgusta 2019. godine!

Zaduženja volontera

Kao volonter/ka, očekuje se da budeš na raspolaganju tokom celokupnog trajanja konferencije, prema predviđenom rasporedu. Od tebe će se tražiti da pomogneš jednom od sledećih timova:

  • Analitički tim: vođenje detaljnih beležaka tokom sesija i panela, pisanje kratkih izveštaja za sajt tokom BSF-a, sastavljanje dužih izveštaja o sesijama i panelima na osnovu beležaka nakon BSF-a, vođenje intervjua sa učesnicima;
  • Logistički tim: olakšavanje ulaska/izlaska učesnika u konferencijske sale, kao i dolazaka i odlazaka govornika, i pomaganje pri prebrojavanju prostorija i transporta;
  • Medijski tim: pomaganje pri registraciji medija i pružanje neophodne opreme i informacija novinarima;
  • Tim za učesnike: pomaganje pri registraciji učesnika i odgovaranju na njihova pitanja;
  • Protokol tim: pomaganje u pripremanju bilateralnih sastanaka i pripremi rasporeda sedenja, i vođenje računa o rasporedu sedenja VIP učesnika tokom konferencije;
  • Tehnička podrška: pomaganje sa tehnikom tokom pripreme i samog BSF-a, sastavljanje materijala za registraciju, i druga tehničkih zaduženja;
  • Veb tim: vođenje beležaka i pisanje kratkih i brzih izveštaja sa panela i sesija, pomaganje u kreiranju sadržaja za društvene mreže, tvitovanje i uređivanje tweet wall-a.

Za volontiranje na Beogradskom bezbednosnom forumu možeš se prijaviti preko onlajn formulara dostupnog na OVOM linku.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba Marija Ignjatijević: volunteers@belgradeforum.org

Informacije o konkursu kao i propratna fotografija preuzeti su odavde.

Najnovije