Pokreni se

Konkurs za osnovne, master i doktorske studije na CEU!

Konkurs za osnovne, master i doktorske studije na CEU!

Centralnoevropski univerzitet (CEU) raspisao je konkurs za upis na osnovne, master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2020/2021. godinu. Rok za prijavu je 30. januar 2020. godine. Od ove godine, CEU po prvi put nudi dva interdisciplinarna programa za osnovne studije – Kultura, politika i društvo, i Filozofija, politika i ekonomija.

Lociran u Beču, CEU okuplja studente iz preko 100 zemalja u dinamičnoj akademskoj zajednici. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

KAKO DA  KONKURIŠEŠ?

Ukoliko si zainteresovan za studije na CEU, svoje  interesovanje možeš da izraziš popunjavanjem ovog upitnika. Kako bi konkurisao na neki od CEU programa, potrebno je da dostaviš:

1. Uverenje o prethodno završenim  osnovnim  studijama  tj.  master studijama  ukoliko konkurišeš na neki od programa na doktorskim studijama na engleskom jeziku;

2.  Dokaz o položenom testu engleskog;

3.  Popunjenu onlajn prijavu;

4.  Dva pisma preporuke;

5.  Biografija i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman konkurišeš.

Dokumentaciju treba  da pošalješ najkasnije do 30. januara 2020. godine.

Više o ovoj temi možeš pronaći na sledećem linku. Za određene CEU master programe nije obezbeđena finansijska pomoć, kao što su: master program globalnih ekonomskih odnosa, poslovne analitike, master program u finansijama i master program za upravljanje tehnologijama i inovacijama.

Ukoliko želiš da saznaš više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možeš doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije, koje je potrebno zakazati slanjem poruke na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rs ili pozivom na broj 011 30 61 577.

O CENTRALNOEVROPSKOM UNIVERZITETU

Centralnoevropski univerzitet, od ove godine sa lokacijom u Beču, je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju   prestižnog   evropskog   i   svetskog   univerziteta   koji   neguje   multinacionalno   i multikulturalno  okruženje.  U 2017.  godini CEU  je  zauzeo  39.  mesto na  rang  listi  najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). Prema Qs World University Rankings iz 2019. godine, programi na departmanima kao što su Politika i međunarodne studije, Filozofija, Socijalne politike, Administracija i Poslovna analitika su među prvih 50 u svetu.

Interdisciplinarni  pristup  kao  metod  učenja  i  istraživanja  ima  centralno  mesto  na  ovom univerzitetu  upravo  zato  što  pospešuje  kritičko  razmišljanje  i  debatu  među  studentima  i njihovim  profesorima.  Odnos  studenata  i  profesora  je  8:1,  što  znači  da  studenti  mogu  da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine.

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Austriji i nudi čak 48 multidisciplinarnih  programa,  na  14  departmana  za  master  i  doktorske  studije.  Na CEU-u postoji i 20 istraživačkih centara i centara za inovacije. S obzirom na to da su oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda,  nacionalizma  i  brojne  druge,  a  na  CEU-u  postoji  i  dve  škole  Poslovna  škola  (CEU  Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možeš pogledati ovde.

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti  CEU-a  često  se  zapošljavaju  na  visokim  pozicijama  u  svojim  državama,  ali  i međunarodnim  organizacijama,  pa  je  tako  više  od  200  alumnista  CEU-a  na  ministarskim pozicijama,  oko  170  ih  je  zaposleno  u  nekoj  od  institucija  Evropske  unije,  isto  toliko  u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što  su  Svetska  banka,  Organizacija  za  evropsku  saradnju  i  bezbednost  (OEBS)  i  brojnim drugim.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije