Pokreni se

Novi pozivi za volontiranje u Švajcarskoj

Novi pozivi za volontiranje u Švajcarskoj

Volonterski centar Vojvodine poziva te da se odazoveš pozivima za volontiranje u Švajcarskoj

Erazmus + volontiranje Ecole d’Humanité – Hasliberg

Ecole d’Humanite je progresivni međunarodni internat u srcu švajcarskih Alpa koji podstiče otkrivanje i razvoj pojedinih talenata, u atmosferi koja razvija samoodređenje, inovativnost i toleranciju. 120 učenika i 50 nastavnika iz preko 20 različitih zemalja žive zajedno u dinamičnoj zajednici koja je preplavljena akademskim, umetničkim, praktičnim, sportskim i društvenim mogućnostima. Ecole studenti su izazvani da aktivno otkrivaju i istraju svoje strasti, i da ih dele sa drugima sa drugima.

Kao ESC volonter, imaćeš poziciju Umetnika u rezidenciji. Stoga, dobijaš šansu da radiš kao umetnik u Ecole d’Humanite i istovremeno ćeš biti deo Ecole zajednice i preuzeti učešće u životu zajednice u okviru takozvanih porodica ekole (koje se sastoje od dva, tri nastavnika i do deset
studenata, koji žive i komuniciraju jedni sa drugima pod jednim krovom).

Projekat počinje 1. septembra 2020. godine i trajaće 11 meseci.

Više o ovom pozivu možeš pogledati ovde.

Erazmus + volontiranje sa Labesschuel – škola života u Stekbornu

Labesschuel- Škola života je projekat u okviru zajednice Schloss Glarisegg. Labesschuel je sa radom počeo u avgustu 2016. godine sa petnaestoro dece, u 2019. godini su registrovali 37 dece. Postoji vrtić za decu od četiri do pet godina i postoji program za uzrast od prvog do devetog razreda (od šest do šesnaest godina). Ideja dobrodošlice ESC- volontera u projektu potiče od želje da se projekat otvori različitim kulturama za decu i tim, kako bi ih upoznali sa ljudima iz cele Evrope.

Glavna aktivnost volontera ESC-a je podrška i praćenje dece na putu učenja. Kako koriste alternativne metode poučavanja, naučićeš puno o neformalnom obrazovanju, na primer rad sa emocijama i telom. Po želji ćeš moći da učestvuješ u svim različitim časovima. Ako želiš, možeš izabrati da li ćeš raditi više sa malom decom ili ćeš sarađivati sa tinejdžerima.

Projekat počinje 1. avgusta 2020. godine i trajaće 12 meseci.

Više o ovom pozivu možeš pogledati ovde.

Erazmus + volontiranje sa Heitere Fahne, inkluzivni kulturni centar u Vabernu

Heitere Fahne je alternativni pionirski projekat inkluzivne kulture sa utopijskim duhom. Kolektiv koji se sastoji od otprilike 40 ljudi organizuje koncerte, zabave, pozorišta, festivale i stvara nedeljne kulturne sadržaje u istorijskoj pivari u blizini Berna, kao i drugim urbanim prostorima. Kao osnovni deo koncept, Heitere Fahne uvek spaja svoje kulturne i gastronomske projekte sa socijalnim poreklom i s entuzijazmom se bavi temama kao što su inkluzivnost, migracije i mentalno zdravlje.

Glavni zadatak ESC volontera je podrška timu u konceptu i realizaciji inkluzivnih kulturnih i gastronomskih događaja. Tokom boravka volonter/ka može povećati odgovornost u kuhinji, infrastrukturi, kulturi ili kancelariji, zavisno o veštinama i interesovanjima. U tim aktivnostima, volonter/ka dobija priliku da radi sa različitim ljudima u neformalnom i prijateljskm okruženju i iskusiti i suočiti se sa izazovima sa kojima se suočava pionirski projekat za uključivanje kultura. Tokom sezone radnog kampa imaćeš mogućnost realizacije sopstvenih ideja i projekta sa timom – bili oni mali ili veliki.

Projekat počinje 1. septembra 2020. godine i trajaće 12 meseci.

Više o ovom pozivu možeš pogledati ovde.

Erazmus + volontiranje sa SCI Švajcarska u Bernu

SCI Švajcarska je deo međunarodne mreže Service Civil International (SCI) koja organizuje volonterske projekte širom sveta koji doprinose miru u širem smislu: socijalna pravda, održivi razvoj, jednakost, solidarnost i nenasilno rešavanje sukoba.

Kao ESC volonter radićeš u kancelariji SCI Švajcarska u Bernu. Tvoji zadaci će uključivati:

  • Pomoć u programu i komunikaciji;
  • Organizacija, promocija i realizacija javnih događaja;
  • Pomoć u kontaktiranju novih projektnih partnera u Švajcarskoj, kao i Rusiji i Ukrajini;
  • Koordinacija redovnog događaja Živa biblioteka u Bernu;
  • Podrška za prikupljanje sredstava;
  • Volonterski menadžment (kontakt sa volonterima SCI, mobilizacija volontera, koordinacija i zajedničko organizovanje seminara i obuka).

Uslovi

Imaš između 18 i 29 godina i dostupan/na si tokom čitavog trajanja projekta. Delitš SCI vrednosti, motivisan/sana si za rad sa mladima i volonterima iz različitih kultura i želit da radiš u kancelariji!

Projekat počinje 1. septembra 2020. godine i traje 12 meseci.

Više o ovom pozivu možete pogledati ovde.

Erazmus + volontiranje u Švajcarskim planinama

Verein Naturkultur je organizacija za međukulturne razmene mladih u Švajcarskoj i inostranstvu. Razmene uvek imaju interkulturalnu i prirodnu komponentu i cilj je da se postigne upoznavanje prirodnog okruženja lokacije razmene i njenih meštana. Kroz ESC program, ljudu mogu da dožive prirodu i kulturu Švajcarskih planina.

Koji su tvoji zadaci? Rad u parku prirode Gantrisch u švajcarskim planinama:

  • poboljšanje živica, šumskih ivica ili korita reka;
  • poboljšati stanište bezbrojnih životinja i biljaka;
  • pomoć u organizaciji škola i projekata zajedno sa meštanima parka prirode;
  • pomoć na stazama za skijanje (zima);
  • izgradnja planinarske i biciklističke staze (leto);
  • pomoć lokalnim poljoprivrednicima;
  • jednom mesečno pomoć pri obnavljanju suvog kamena na planinama;

Projekat počinje u septembru ili oktobru 2020. godine i traje šest meseci.

Uslovi

 Imaš između 18 i 30 godina i dostupan/na si čitavih šest meseci. Imaš dobro znanje engleskog i idealno nemačkog jezika.

Više o ovom pozivu možeš pogledati ovde.

Kako se prijaviti?

Ukoliko želiš da se prijaviš za volontiranje to možeš učiniti tako što ćeš poslati motivaciono pismo i CV na imejl: vcv.ltv@gmail.com.

Rok za prijavu je 12 jun 2020. godine do 11 časova. 

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

Najnovije