Pokreni se

Otvorene prijave za Dizajn kamp na Mikser festivalu

Otvorene prijave za Dizajn kamp na Mikser festivalu

U okviru Mikser festivala 2021. koji će ove godine biti održan od 26. do 28. maja, Mikser i Savez izviđača Srbije, uz podršku Šumarskog fakulteta organizuju Dizajn kamp. Radi se o trodnevnoj radionici Ghost Project: Nova vrednost za izradu održivih rešenja za život u prirodi, koristeći odbačene sekundarne sirovine.

Odabrani polaznici će tokom trajanja radionice biti smešteni u samom kampu gde će im domaćini i mentori biti članovi Saveza izviđača Srbije, kao i Volker Albus, dizajn kritičar i kustos iz Nemačke, Jelena Matić prof. na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Kristina Cvejanov, ekspertkinja za otpad, doc. Madlena Dašić sa Univerziteta Metropoliten i drugi.

Kamp će biti organizovan u prirodnom ambijentu kompleksa Zornića kuće. Cilj organizatora je da podstakne mlade dizajnere da svojim inovativnim rešenjima reaguju na pojačanu potrebu za boravkom u prirodi i svoja iskustva pretoče u projekte koji će smanjiti otpad u našoj okolini.

Učešće je otvoreno za sve stvaraoce, bez obzira na status i formalno obrazovanje. Ukoliko si zainteresovan, možeš da se prijaviš sam, ili zajedno sa svojim timom, putem sledećeg linka.

Formular za prijave je otvoren do 5. maja u ponoć. Finalna lista učesnika biće objavljena 8. maja na web stranici mikser.rs i društvenim mrežama organizacije. Nakon proglašenja rezultata, organizatori će održati preliminarni onlajn sastanak sa odabranim učesnicima radionice i mentorima projekta u cilju što boljih priprema za dizajn kamp.

Tekst je preuzet ovde.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije