Pokreni se

Provedi semestar na jednom od berlinskih prestižnih univerziteta

Provedi semestar na jednom od berlinskih prestižnih univerziteta

Kopernikus Berlin poziva te na IES program stipendija koji studentima iz istočne i jugoistočne Evrope, Kavkaza i Centralne Azije sa visokim prosekom daje priliku da prodube svoje znanje i provedu jedan semester na studijama u Berlinu, na univerzitetima HU Berlin, FU Berlin, HWR Berlin i Potsdam.


Tokom šestomesečnog boravka, doživećeš nemačku kulturu iz prve ruke kroz život u porodici domaćina koji govori nemački jezik, kao i kroz kulturna događanja i društvene sastanke. Pored toga, učestvovaćeš u pratećim i razvojnim aktivnostima programa koje pomažu u intenzivnom oblikovanju.

Stipendija

Program nudi punu i parcijalnu stipendiju.

  • Puna stipendija pokriva sledeće troškove: džeparac dobrodošlice, mesečni džeparac, refundacija putnog i zdravstvenog osiguranja,  upis, edukativna putovanja, odlazak na događaje, kurs jezika i smeštaj.
  • Parcijalna stipendija podrazumeva džeparac dobrodošlice i mesečni džeparac, upis, edukativna putovanja, odlazak na događaje, kurs jezika i smeštaj.

 

Studije

Studijski program ograničen je na samo jedan semestar. Možeš da biraš između dva semestra: zimski semestar (prijava traje od 1. oktobra do 15. decembra) i letnji semestar (prijava traje od 1. aprila do 15. juna). Zimski semestar počinje 1. oktobra, a završava se 31. marta sledeće godine. Letnji semestar počinje 1. aprila, a završava se 30. septembra.

Praksa

Praksa je važan deo IES programa, a osmišljena je da pruži međunarodno radno iskustvo i razvije lične i profesionalne veštine. Traje najmanje osam nedelja, a može i da se obavlja u okviru Kopernikus Berlin tima.

Tvoj profil

  • Studiraš
  • Imaš do 28 godina
  • Baviš se vannastavnim aktivnostima
  • Imaš minimum B1 nivo poznavanja nemačkog ili  B2 nivo engleskog jezika

 

Informacije o načinu prijave i dodatni podaci dostupni su ti na sledećem linku.

Tekst i fotografija preuzeti su ovde.

Najnovije