Pokreni se arhiva

Volontiraj u okviru programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”

Volontiraj u okviru programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”

Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture i Novosadski volonterski servis pozivaju te da postaneš deo volonterskog tima koji će učestvovati u realizaciji i promociji programa tokom kog će Novi Sad poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture.

Ako uživaš u kulturnim događajima, i želiš da stekneš nova znanja i iskustva i doprineseš kulturnom životu grada, možeš da se prijaviš do 31. maja putem formulara dostupnog na sajtu Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Koordinator Novosadskog volonterskog servisa, Vojislav Prkosovački, smatra da volontiranje u kulturi pruža odlično iskustvo, ali je i vrlo važan način za učenje i lični razvoj. Volontiranje u programima projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture pruža mogućnost za učešće u događajima koji se dešavaju jednom u životu. Očekuje nas lep niz aktivnosti tokom 2021. i 2022. godine, sa fokusom na Kaleidoskop kulture i Doček. Volonteri će biti podrška u realizaciji programa i postati sastavni deo tima Fondacije i tako steći jedinstveno iskustvo, istakao je Prkosovački.

Volonteri moraju imati više od 15 godina, a poziv se odnosi na sve one koji žele da se upoznaju sa prestonicom kulture i njenim aktivnostima i hteli bi da doprinesu razvoju kulture u gradu.

Pozicija volontera podrazumeva podršku u organizaciji različitih programa i aktivnosti tokom realizacije projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture (koncerti, izložbe, kulturni događaji, konferencije, Kaleidoskop kulture, Doček, anketiranja, aktivnosti u kulturnim stanicama i drugo).

Tekst je preuzet ovde, a fotografija sa sledećeg linka

Najnovije