Pokreni se

Volontiraj dve nedelje u Tirani

Volontiraj dve nedelje u Tirani

Volontiraj na Regionalnoj razmeni volontera – Otvaranje vrata koju organizuje Nacionalni kongres mladih u Tirani, Albanija od 30. novembra do 15. decembra.

Nacionalni kongres mladih (NIC) je omladinska krovna organizacija – savez omladinskih organizacija, neformalnih grupa, omladinskih foruma političkih partija, sa ciljem razmene informacija, isticanja pitanja mladih, lobiranja i zalaganja za rešavanje ovih pitanja i obezbeđivanja kapaciteta. zgrada za sve subjekte uključene u mrežu. Kongres zastupa interese mladih ljudi u Albaniji, bez obzira na njihov socio-ekonomski položaj, pol, rasu, etničko i kulturno poreklo, politička i verska uverenja, seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koji drugi oblik razlika.

Ideja regionalne razmene volontera Opening the doors je da se za dve nedelje na interaktivan način, uz povećan nivo učešća, pokrene interakcija, nove veze, učenje i lični razvoj učesnika iz regiona.

Decembar je mesec pun aktivnosti i važnih međunarodnih dana, a pošto u ovom mesecu počinje pripremna faza za titulu Omladinske prestonice Tirane 2022, potreba za volonterima je od suštinske važnosti. Neki od najvažnijih datuma kada će volonteri imati priliku da se angažuju u aktivnostima su Svetski dan borbe protiv side, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Međunarodni dan volontera, Dan ljudskih prava. Volonteri će pomagati na konferencijama i dnevnim aktivnostima pomažući u pripremi tehničkih detalja događaja, ali istovremeno učestvujući kao učesnici u brojnim događajima. Volonteri će takođe imati priliku da se upoznaju sa Tiranom i albanskom kulturom i istorijom uopšte.

Svi troškovi volontera su pokriveni projektom RUTA ZAPADNI BALKAN 6 (putni troškovi do TIrane do 150 EUR, smeštaj, hrana, zdravstveno i putno osiguranje, SIM kartica).

Ukoliko si zainteresovan/a da učestvuješ u Regionalnoj razmeni volontera – Otvaramo vrata možeš se javiti Marini Jarčević na marina.jarcevic@ricovb.org.

Događaj se organizuje u okviru projekta Ruta Zapadni Balkan 6 (ROUTE WB6) projekat sprovodi širom Zapadnog Balkana 6 konzorcijum koji vodi Regionalna kancelarija za saradnju sa mladima (RYCO) u saradnji sa sledećim organizacijama – Beyond Barriers, Mreža mladih jugoistočne Evrope (SEEYN), Institut za razvoj mladih KULT, Lens, Youth Cultural Center Bitola, Udruženje za demokratski prosperitet Zid i Mladi istraživači Srbije.

 

Preuzeto sa: youth.rs

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije