Mingl kutak arhiva

BOŠ i mladi: Ko smo mi?

BOŠ i mladi: Ko smo mi?

Beogradska otvorena škola je neprofitna, obrazovna organizacija građanskog društva osnovana 1993. godine. BOŠ osnažuje ljudske resurse, unapređuje javne politike i jača kapacitete civilnog, javnog i poslovnog sektora u cilju izgradnje boljeg društva zasnovanog na slobodi, znanju i inovacijama. Šta ovo u stvari znači?


BOŠ tim čini preko 40-oro zaposlenih koji rade u više programskih oblasti, tako da se BOŠ bavi kako obrazovnim programima za mlade, obukama znanja i veština, tako i oblašću zaštite energije, klime i životne sredine. BOŠ pruža priliku i za karijerna i akademska savetovanja, a bavi se i politikom evropskih integracija, omladinskom politikom i unapređivanjem zapošljivosti. Beogradska otvorena škola jača kapacitete civilnog, javnog i poslovnog sektora i osnažuje sve građane da postanu aktivni članovi društva.

Mladi i BOŠ

Beogradska otvorena škola (BOŠ) od svog osnivanja u centar svojih aktivnosti stavlja mlade kojima nudi Obrazovne programe i usluge čime ih osnažuje da postanu nosioci društvenih promena. Pored toga, BOŠ se aktivno bavi zagovaranjem za uspostavljanje sistemske i kontinuirane podrške mladima koja bi dovela do poboljšanja zapošljivosti mladih, njihovog bržeg ekonomskog osamostaljivanja i aktivne participacije po pitanjima koja se njih tiču.

Više od polovine članova BOŠ tima jesu mlade, kreativne i ambiciozne osobe koje su postale neodvojiva karika u svakodnevnom funkcionisanju organizacije. BOŠ mladi su i više nego spremni da svoja znanja, proaktivnost i ideje primene na svim projektima i aktivnostima. Osnaživanje mladih, kako u našoj zemlji, tako i u regionu i upoznavanje sa važnim društvenim i omladinskim temama najzanimljivije je kada dolazi takođe od strane mladih ljudi.

Zato smo rešili da te upoznamo sa ovim super mladima, dočaramo šta svako od njih radi i kako razmišlja, približimo ti njihove savete za pronalaženje posla, omladinski aktivizam, karijeru i očuvanje zajednice. Sa BOŠ mladima uradili smo seriju intervjua i kolumni u kojima na razumljiv, a pre svega na iskren način pričamo o važnim temama.

Šta te očekuje?

Najpre ćemo kroz intervju sa Goranom Radlovačkim saznati odgovor na pitanje ima li posla za mlade, a Aleksandra Stojanović bliže će nam objasniti značaj omladinskog aktivizma, naročito u manjim lokalnim zajednicama. Sa Milicom Matanović razgovaraćemo o tome koliko nam znači neformalno obrazovanje, a Marija Milosavljević objasniće nam značaj podrške na karijernom putu. Lazar Jovčić i Nina Cvetanović razbijaju ekološke mitove, a Tatjana Avramović i Damir Dizdarević otkrivaju savete kako da zaštitimo životnu sredinu. Branislav Cvetković osvrće se na položaj mladih u Evropskoj uniji, odnosno, odgovara na pitanje želimo li mi uopšte u EU?

Pozivamo te da ispratiš svaki pojedinačan intervju i kolumnu, jer ti obećavamo zanimljive i poučne tekstove kroz koje ćeš upoznati naše BOŠ mlade!

Najnovije