Mladi i mediji

Vesti

Jednakost je priRODNA – poruka kampanje RODNOG REFLEKTORA za mlade

Jednakost je priRODNA – poruka kampanje RODNOG REFLEKTORA za mlade

U okviru projekta RODNI REFLEKTOR za MLADE – Lokalna akcija protiv rodnih stereotipa i seksizma u medijima, Edukativni centar – Kruševac je, u decembru, počeo sprovođenje informativno-komunikacione kampanje Jednakost je priRODNA, na društvenim mrežama organizacije.

Cilj kampanje je da, pre svega, pruži informacije o tome šta su rodni stereotipi i seksizam i koliko je značajna uloga medija (elektronski, štampani, online, socijalni) u njihovom suzbijanju odnosno, u negativnom kontekstu – održavanju i širenju. Poruka kampanje apostrofira da je jednakost prirodna, a da nas od toga udaljava prisustvo rodnih sterotipa i seksizma u svim sferama života, koje mediji dodatno generišu. Kampanju Jednakost je priRODNA, Edukativni centar – Kruševac sprovodi do kraja marta 2022. godine.

U sklopu projekta RODNI REFLEKTOR za MLADE – Lokalna akcija protiv rodnih stereotipa i seksizma u medijima, Edukativni centar – Kruševac je, u toku oktobra i novembra, mapirao medije u Rasinskom okrugu i napravio pregled medijskih objava koje se odnose na rodnu ravnopravnost i mlade, a nalazi će biti komunicirani, na konsultativnim sastancima, sa relevantnim akterima na lokalnom nivou.

Ako nisi ispratio/la njihov rad do sada čekiraj njihove društvene mreže!

Rad Edukativnog centra – Kruševac podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole Mladi i mediji za demokratski razvoj.

Najnovije