Dođi arhiva

“Short cut” festival u Inđiji

“Short cut” festival u Inđiji

Udruženje “Mat” za medijsku afirmaciju je organizovalo kulturno-edukativni projekat kratkometražnih filmova, ekološkog, turističkog i gastronomskog sadržaja, kao i izložbu fotografija na temu “FILM”.

Festival će biti održan 11. septembra u Inđiji, na kom će biti prikazani eksperimentalni, igrani i dokumentarni filmovi.

Festival “Short cut” je svoju premijeru imao 2012. godine u Inđiji, ali zbog nedostatka sredstava kao i drugog vida podrške festival nije zaživeo. Ideja da festival ima širi značaj podstakla je udruženje “Mat” da ga oživi na pravi način.

Publika će imati priliku da uživa u filmovima, ne samo autora iz Srbije, već i iz celog sveta!

Svi prikazani filmovi trajaće najduže 15 minuta. Konkurs je trajao u periodu od 15. jula do 15. avgusta, pristigle radove pregleda stručna četvoročlana komisija u sastavu: Milan Lolić reditelj iz  Beograda, Goran Lukić producent iz Sremske Mitrovice, Ranko Jurijević marketing dizajner iz Inđije, Zorica Banić, novinar iz Inđije.

Organizatori "Short cut" festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“, muzički program kao i druženje sa autorima filma, a gosti imaju priliku i da se upoznaju sa turističkom ponudom opštine Inđija.

Dojavila: Dunja Banjac

 

Najnovije