Dođi

Poziv za mlade autore: Prijavi film na 19. „Filmski front”

Poziv za mlade autore: Prijavi film na 19. „Filmski front”

Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski front, koji će biti održan 19. put u oktobru u Novom Sadu, pod sloganom Samo na filmu, objavio je konkurs za stvaraoce kratkometražnih filmova.

Festival Filmski front biće održan od 28. do 31. oktobra, a posetiocima će ponuditi selekciju koja neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, daje prednost eksperimentu i filmovima koji imaju težnju da pomere granice filmskog jezika. Primarni cilj Filmskog fronta je i ove godine afirmacija mladih autora i kratke forme sa akcentom na filmove iz Srbije i regiona.

Konkurs je otvoren za prijavljivanje filmova u dve takmičarske selekcije: Međunarodna i Srbija/ region.

Svoj film  možeš da prijaviš do 31. avgusta, a biće uzeti u obzir filmovi koji su eksperimentalni, igrani, animirani i dokumentarni, koji su producirani tokom 2021. ili 2020. godine i čije trajanje ne prelazi 30 minuta.

Priroda veze između filma i života može biti različita – film nekad želi da izbriše tu granicu koja stoji između njega i publike, želi da bude produžetak gledaočevog realnog života. S druge strane, postoje ostvarenja koja pretenduju suprotno: žele da ih gledalac posmatra kao filmsko delo, a ne kao prostor za ostvarenje ličnih aspiracija i skrivenih potreba, zaključila je direktorka festivala Filmski front Nina Latinović.

Prijavljivanje je predviđeno putem platforme FilmFreeway, a dodatne informacije moguće je pronaći na festivalskom sajtu filmfront.rs.

Tekst i fotografija preuzeti su sa sledećeg linka.

Najnovije